Suomalaisten mielestä suosituimmat palloilulajit ovat varsin yllätyksettömästi jääkiekko ja jalkapallo. Kolmantena on tuoreen tutkimuksen mukaan lentopallo.

MM-kisojen yhdeksännen sijan myötä lentopallon miesten maajoukkue nousi tutkimuksessa ohi koripallomaajoukkueen kolmanneksi kiinnostavimmaksi palloilumaajoukkueeksi Leijonien ja Huuhkajien jälkeen.

– Lentopallopiireissä tehty pitkäjänteinen työ näkyy tässä tutkimuksessa hyvin. Tutkimus myös vahvistaa päätöstämme pelata Maailmanliigaa tänä kesänä kolmella paikkakunnalla, jotta saamme tarjottua elämyksiä mahdollisimman monelle lajin kannattajalle, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Tero Auvinen toteaa liiton sivuilla.

Lentopallon Maailmanliiga puolestaan on toiseksi kiinnostavin palloilulajien kotimainen urheilutapahtuma jääkiekon Karjala-turnauksen jälkeen.

Myös lentopallon miesten ja naisten Mestaruusliigan kiinnostavuus on kasvanut viime vuonna. Miesten liiga on noussut edellisen vuoden tutkimuksen seitsemänneltä sijalta Suomen kolmanneksi kiinnostavimmaksi urheilusarjaksi jääkiekon Liigan ja jalkapallon Veikkausliigan jälkeen.

Naisten Mestaruusliiga puolestaan on noussut neljänneltä sijalta toiseksi naisten jääkiekkoliigan jälkeen.

Tutkimuksen toteutti Sponsor Insight ja sitä varten haastateltiin 2050 vähintään 15 vuotta täyttänyttä suomalaista 12.2. ja 23.2. välisenä aikana. Otos vastaa sukupuolen, iän sekä suuralueiden osalta Suomea väestön rakennetta pienoiskoossa.