PRAHA. Uusi komea SE-aika ja viides sija EM-finaalissa.

Yhtälö, joka saisi monen urheilijan tyytyväiseksi.

Lauantaina ajan 8:54.06 uudeksi ennätykseksi 3000 metrillä kirjauttanut Sandra Eriksson saapui komean juoksunsa jälkeen silti pettyneenä median eteen.

Suomalainen kertasi odottaneensa vielä kovempaa juoksua.

– En ehkä uskaltanut juosta niin kovaa kuin olisin pystynyt. Sen huomasi viimeisellä kierroksella, mikä meni ehkä liiankin helposti, Eriksson pohti harmistuneena.

– Olisin halunnut olla tässä vaiheessa väsyneempi, juoksija jatkoi.

Finaalijuoksu oli suomalaiselta tasainen rypistys. Eriksson oli läpi matkan lähellä kärkeä. Vasta kärkiporukan kirivaihde muutama kierros ennen maaliviivaa erotti suomalaisen aivan mitalisijoista.

– Suurin suunnitelma oli, etten ainakaan tunge vetämään kärkeen. Valmentajakin neuvoi juoksemaan viisaasti.

Mitalisijat olisivat edellyttäneet lauantaina juoksua kahdeksan minuutin ja viidenkymmenen sekunnin pintaan.

– Se oli tavoite ennen juoksua. Olisin halunnut juosta kovempaa, mutta se on aina helppo haluta ja vaikeampi juosta, Eriksson nieleskeli.

Kesää kohti

Vaikka ennätysaika parantui lähes neljä sekuntia, hallikauden päättänyt EM-finaali jätti selvästi hampaankoloon Erikssonille. Juoksija myönsi katseen olevan jo tulevassa.

– Minulla on kovat tavoitteet kesää kohden. Juoksu on hyvässä kunnossa, katsotaan tarkempia tavoitteita myöhemmin.

Kesän matkalle mukaan tulevat esteet. 1500 metrin matkaa taivaltava juoksija kertoi, ettei esteiden tulo mukaan ole suuri vaiva.

– Olen treenannut varsinkin syksystä paljon esteiden kanssa. Suurin ongelmani on ollut yhä vesieste, toivottavasti se saadaan nyt kuntoon.

Ilari Isotalo, Praha
Twitter: @IlariIsotalo