Kansainvälisen Lentopalloliiton eli FIVB:n World Tour jatkuu tällä viikolla Prahan Openilla.

Suomalaisista mukana ovat Riikka Lehtosen ja Taru Lahden lisäksi Essi Hasu ja Anniina Parkkinen. Lehtonen ja Lahti aloittavat turnauksen torstaina suoraan pääsarjasta. Hasun ja Parkkisen urakka käynnistyy sen sijaan jo keskiviikon karsinnoista.

– On kiva päästä pelaamaan pitkästä aikaa ulkona. Kunpa sääkin pysyisi yhtä aurinkoisena kuin se on nyt, tunnelmoi Parkkinen Tshekistä.

Hasu ja Parkkinen lähtevät Prahan karsintoihin rankingin kahdeksannelta sijalta. Pääsarjapaikkaan vaaditaan kaksi voitettua ottelua. Karsintojen ensimmäisellä kierroksella vastassa ovat ukrainalaiskaksoset Inna ja Iryna Makhno.

– Innolla ja hyvin fiiliksin lähdetään hakemaan keskiviikkona pääsarjapakkaa. Toivottavasti Tukholmaan jäänet pelikamppeet ehtivät myös mukaan.

Viime kaudella Hasu ja Parkkinen pelasivat kotimaan kiertueen lisäksi useita CEV: ja NEVZA:n turnauksia voittaen muuan muassa Tanskan osakilpailun. Lisäksi Parkkinen saavutti U23 MM-kisoissa neljännen sijan yhdessä Taru Lahden kanssa.

Emilia ja Erika Nyström jättävät Prahan osakilpailun väliin, mutta pelaavat tulevana viikonloppuna NEVZA-turnauksessa Tanskan Odensessa. Miespareista Jyrki Nurminen – Pekka Piippo sekä Timo Haavisto – Toni Vahela osallistuvat samaan aikaan Latvian Jurmalassa järjestettävään CEV:n Masters-turnaukseen.