Käsipallomaajoukkueella ja Huuhkajilla sama tavoite – ”Täytyykin lyödä Alajan kanssa veto…”

© Kuva: Pekka Mäntylä

Tämä kuulostaa nyt hyvin tutulta.

Käsipallon EM-kisat järjestetään ensimmäistä kertaa 24 maan voimin vuonna 2020. Suomen aloitteesta aikoinaan lähtenyt päätös laajentaa kisoja silloin kahdeksalla joukkueella nykyisestä.

Suomen maajoukkue julkisti maanantaina uuden päävalmentajansa Kaj Kekin, pitkäaikaisen luottomiehen. Sopimuksen pituus on viisi vuotta, ja nyt joukkue tähtää tosissaan ensimmäistä kertaa arvokisoihin.

Eikö tämä ole ihan kopio jalkapallomaajoukkueesta eli Huuhkajista? Laajennetut EM-kisat (2016), päävalmentajalle pitkä sopimus, kaikkien aikojen mahdollisuus…

– No kieltämättä tilanne on aika samanlainen! Kumpikaan ei ole ikinä päässyt arvokisoihin, mutta läheltä piti -tilanteita on ollut. Täytyykin lyödä [Palloliiton puheenjohtajan] Alajan Pertin kanssa veto, kumpi pääsee ensin, naurahtaa Käsipalloliiton puheenjohtaja Jari Henttonen SuomiUrheilu-sivustolle.

Sekin on yhtäläistä, että edelleen Suomi tarvitsee molemmissa lajeissa myös arpaonnea.

– Jos tulee erittäin huono arvonta, silloin Suomi ei mene jatkoon. Mutta jos tulee sovelias, silloinkin pitää vielä pärjätä, Henttonen tietää.

– Mutta nyt kisapaikkaan laitetaan kaikki peliin.

Suomen ranking on kohonnut sijoilta 36-38 kolmenkymmenen tuntumaan, joten 24 joukkoon punnertaminen ei ole millään muotoa mahdotonta.

Pekka Mäntylä, Helsinki
Twitter: @pjmant


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.