Sergio Garcia ja Padraig Harrington ovat Mikko Ilosen pelikavereina torstaina käynnistyvässä Irish Openissa. Kolmikko lähtee kierrokselleen kello 14.50.

Mikko Ilosella on erityisen lämmin suhde Irlantiin, jossa hän on voittanut paitsi viimevuotisen Irish Openin, myös 90-luvun lopulla amatöörien arvostetun West of Ireland-kilpailun.

Tuolloin kisa käytiin Royal County Downin kentällä, jossa viikonloppuna kohtaavat Rory McIlroyn johdolla Euroopan parhaat pelaajat. Mielenkiintoisin ”vieras” on USA:n Rickie Fowler.

Ilonen on sijoitettu Sergio Garcian ja Padraig Harringtonin ryhmään. .

Kolmikkoa Ilonen, Garcia, Harrington yhdistää se, että he kaikki ovat voittaneet Irish Openin. Garcialle ykköstila vuonna 1999 oli uran ensimmäinen European Tourilla, hän oli tuolloin vain 19-vuotias.

Sivutuulta luvassa

Mikko Iloselle kenttä on siis tuttu vuosien takaa. Maanantaina 36 reikää US Openin karsinnoissa urakoinut Ilonen kiersi tiistaina Royal County Downin kentän kahdessa osassa. Niiden välissä hän hoiti edellisvuoden voittajalle kuuluvat haastattelut.

– Olosuhteet ovat poikkeukselliset . Koko kenttä, jokainen reikä pelataan sivutuuleen jos ennuste pitää paikkansa. Viheriöt ovat pieniä, kierroksen aikana on luvassa chippejä ja putteja viheriön ulkopuolelta, kuvailee mainiona tuulipelaajana tunnettu Ilonen lähtökohtia.

– Hyvä kuhina on päällä. Tämä kisa on valtava tapaus tälle paikkakunnalle. Tunnelmaa ja väkeä riittää. Irkut eivät ole sokerista tehtyjä, Ilonen jatkoi.