Mikko Korhosella oli lauantaina kovaa peliseuraa Espanjan avoimissa, kun hän pääsi kiertämään kilpailun kolmannen kierroksen eteläkorealaisen Y.E. Yangin kanssa.

Ensimmäisenä aasialaispelaajana majorin vuonna 2009 voittanut Yang teki lauantaina tuloksen par ja Korhonen tuloksen +1.

– Vähän ehkä parempi fiilis vetää tänään, lyönnit eivät kuitenkaan ole vielä tarpeeksi laadukkaita. Tämä on tiukka areena ja griinit kovettuu päivä päivältä. On vaikeaa lyödä lähelle ja birdiepaikoille, Korhonen kuvaili.

El Pratin kisakenttä on osoittautunut niin kovaksi testiksi pelaajille, että vaikka Korhonen pelasi lauantaina parin ylittävän tuloksen, nosti hän asemiaan kisan tuloslistalla.

– Nousua tulee, vaikka yli parin huidottiin, joten on se muillakin vaikeata. Pääsinpä pelaamaan major-voittajan kanssa!, Korhonen ynnäili suhteellisen tyytyväisenä.

Sijalta T28 kolmanteen päivään startannut Korhonen on sijalla T22 kierroksen ollessa vielä kärkipään pelaajien osalta hieman kesken. Yangin sijoitus on ennen päätöspäivää T18.

Sunnuntaina Korhosella on loistava mahdollisuus yltää kauden parhaaseen sijoitukseensa Euroopan kiertueella, kymppisakin sijoitukset ovat vain muutaman napsun päässä. Africa Openissa Korhonen sijoittui alkukaudesta 13:nneksi.

Vaikuttaa erittäin epätodennäköiseltä, että espanjalaisyleisö pääsisi juhlimaan kotivoittajaa, sillä Jorge Campillo ja tänään loistotuloksen 67 (-5) tehnyt Sergio Garcia ovat parhaina espanjalaisina sijalla T10 (sijoitus saattaa vielä muuttua).