Estejuoksija Sandra Eriksson on lähestynyt vuosi vuodelta kansainvälistä kärkeä. Tänä kesänä hänen tavoitteensa on parantaa paitsi päämatkansa 3000 metrin esteiden myös 1500 metrin sileän Suomen ennätystä.

Eriksson juoksi viime kesänä erinomaisesti. Hän paransi kesäkuussa Lahden Eliittikisoissa omaa SE-aikaansa neljä sekuntia ja siitä lohkesi kuukautta myöhemmin Timanttiliigassa Glasgow´ssa vielä 10 sekuntia. Ajallaan 9.24,70 hän lähti selkeänä mitalisuosikkina Zürichin EM-kilpailuihin. Siellä juoksu ei kuitenkaan syystä tai toisesta kulkenut, ja tuloksena oli vasta yhdeksäs tila.

Hallikausi sujui loistavasti: neljä starttia, ei yhtään huonoa kilpailua ja sekä 1500 metrin (4.11,89) että 3000 metrin (8.54,06) SE-tulokset. Nyt mielessä on entistä kovempi vauhti.

– Esteiden ennätysjuoksuni viime kesänä ei ollut taktisesti hyvä. Luultavasti voin parantaa aika paljon tämä kesänä, ehkä sinne 9.15 tuntumaan. Lisäksi haluaisin juosta myös 1500 metrin SE:n, itsevarman oloinen Eriksson kertoo SuomiUrheilu-sivustolle.

Lisää Sandra Erikssonin ajatuksia huomenna SuomiUrheilun pidemmässä haastattelussa.