LP Viesti Salosta hakee viime kauden tapaan villin kortin paikkaa naisten Mestarien liigaan.

Salolaisseura pelasi ensimmäisenä pohjoismaalaisena joukkueena viime kaudella 2015 CEV DenizBank Volleyball Champion League -nimellä pelatussa sarjassa. LP Viesti esiintyy Eurocupeissa nimellä LP SALO.

Ensimmäinen kausi Mestarien liigassa ei vielä tuonut historiallista suomalaisvoittoa alkulohkossa: kuudesta pelistä oli kuitenkin saavutuksena 2 sarjapistettä kahdella 2-3 -kotitappiolla. Joukkueelle jäikin vielä paljon voitonnälkää ensimmäisestä kaudesta.

LP Viestin johtokunnan päätös villin kortin hakemisesta oli yksimielinen.

– Viime kauden hyvät kokemukset, valmennuksen ja pelaajien tahtotila sekä tukijoiden mukaantulo – siinä tärkeimpiä perusteita paikan hakemiseen, perustelee LP Viestin uusi puheenjohtaja Markku Murto tuoretta päätöstä.

– Tukijat ovat ilmoittaneet lähtevänsä mukaan Mestarien liigaan jos sinne pääsemme, se oli yksi tärkeä osa tätä ratkaisua, vahvistaa myös LP Viestin urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen.

LP Viestillä on tässä vaiheessa joukkueeseen 10 pelaajasopimusta – ehkä paikan anominen Mestarien liigaan herättää vielä lisämielenkiintoa Salon suuntaan.

Villin kortin hakemisen takaraja on keskiviikkona 20.5., Euroopan lentopalloliitto CEV tehnee ratkaisunsa asiasta touko-kesäkuun vaihteessa.

Mikäli paikka Mestarien liigaan ei toteudu, LP Viesti osallistuu CEV-cupiin, jonne on lähdössä myös Mestaruusliigan hopeajoukkue LP Kangasala.

Lähde: Lentopalloliitto