Lentopallon Maailmanliiga jatkui Suomen osalta lauantaina Belgian Kortrijkissa, jossa isäntämaa Belgia otti jo kolmannen perättäisen voittonsa Suomesta. Nyt Belgia nappasi täyden kolmen pisteen potin erin 3-1 (25-18, 20-25, 26-24, 25-14).

Suomen peli oli virhealtista ja rytmiä ei tahtonut löytyä toista erää ja kolmannen alkua lukuun ottamatta. Jo Tampereen viikonlopusta tuttuun tapaan Belgian yleispelaaja Sam Deroo oli kentän kovin tekijämies.

Suomen pelaajista Konstantin Shumov vastasi huutoon saatuaan paikan avauksessa tekemällä joukkueen korkeimman pistemäärän 13 peräti kahdeksan torjunnan myötä. Suomen aloittaneet laitapelaajat olivat suurissa vaikeuksissa kokonaisuutena, kun joukkueen omat tilastot kertovat heidän jääneen miinukselle noin 30% hyökkäystehoilla.

Kolmen pelatun ottelun jälkeen sarjapisteet ovat Belgialle nyt 7-2. Näin Suomen pitäisi napata sunnuntaina joukkueiden viimeisestä kohtaamisesta täydet pisteet Belgian kyydissä pysyäkseen Maailmanliigan neljälle seuraavalle peliviikonlopulle.

Suomen avaus oli tuttu jo edelliseltä viikonlopulta: Eemi Tervaportti, Lelu Ojansivu, Antti Siltala (C), Urpo Sivula, Jukka Lehtonen, Matti Oivanen, Lauri Kerminen (L).

Belgia hallitsi avauserää alusta loppuun huolimatta runsaista syöttövirheistä. Sam Deroo löi palloja taitavasti suomalaistorjunnasta pisteiksi kerta toisensa jälkeen. Erä Belgialle 25-18.

Belgian avausjohdon jälkeen Lelu Ojansivun komealla torjunnalla ja Eemi Tervaportin syöttämällä ottelun avausässällä Suomi nousi 5-7-johtoon. Suomi piti lähes koko erän parin pinnan johtoa ja Belgia ei saanut avauserän tapaan otetta pelistä. Belgia teki erään kolme virhettä suomalaisia enemmän ja erät tasoittuivat 21-25 erävoitolla.

Kolmannen erän ratkaisuja pelattiin 20 pisteen tietämillä. Urpo Sivulan ässällä Suomi karkasi 18-20-johtoon, mutta jälleen kerran Sam Deroo otti isoa roolia: pari kovaa suoritusta ja kohta Belgia oli johdossa 21-20 samaisen miehen toimiessa kapelimestarina syöttöruudussakin. Lopulta Belgia kuittasi erän 26-24, kun Suomi oli jo käyttänyt kaikki vaihtonsa ja Jukka Lehtonen joutui toimimaan erän lopussa passarina useampaan otteeseen.

Neljänteen erään Belgia sai unelma-alun karaten heti 4-0-johtoon. Elviss Krastinsin tulo Antti Siltalan paikalle ei saanut sekään Suomen peliä toimimaan ja virheet seurasivat toisiaan. Belgia nautti hurmoksesta ja nakutti taululle tylyt lukemat päätöserään. Näin myös viiden perättäisen viisieräisen pelin putki joukkueiden välillä katkesi.

Joukkueet kohtaavat uudelleen sunnuntaina Kortrijkissa kello 17 Suomen aikaa. Ensi viikonloppuna, perjantaina ja lauantaina, Suomi kohtaa Vaasassa Portugalin.

(Lentopalloliiton tiedote)