400 metrin aidat päälajikseen valinnut 22-vuotias Jussi Kanervo on yksi harvoja suomalaisyleisurheilijoita, joiden kehitys on lähtenyt hurjalle laukalle Yhdysvaltain yliopistorumbassa.

Kanervo lähti rapakon taakse syksyllä 2013 ja jälki on ollut kovaa. Viime vuonna ennätys parani 50,35:een ja EM-Zürichissa tuli välieräpaikka. Tänä keväänä Kanervo on hilannut ennätystään jo aikaan 49,78 ja tavoitteet ovat vielä korkeammalla jo tänä vuonna; Pekingin MM-koneeseen (raja 49,50) on kova hinku.

Torniosta maailmalle lähtenyt Kanervo pitää USA:n yliopistosysteemiä loistavana.

– Kaikki on täällä jopa paremmin kuin odotin, kaikki on valmiina. Jos ei onnistu, niin sitten on miehessä vika. Yllätyksenä on tullut se, että mitä se todellinen lahjakkuus on näissä urheilijoissa täällä, ja että kuinka paljon saa valkoinen mies tehdä sen eteen, että pysyy samalla tasolla mustien kanssa, Kanervo lataa.

Lisää Jussi Kanervon ajatuksia maanantaina SuomiUrheilu-sivuston pitkässä haastattelussa. Siinä hän kertoo mm. mielipiteensä kovasta suomalaishaastajastaan Oskari Möröstä.