Suomi otti lentopallon Maailmanliigassa kesän avausvoittonsa Vaasassa. Portugali kaatui täpötäydessä Vaasa Arenassa suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-19, 25-23, 25-22).

Halli oli tulvillaan nuorten Power Cup -turnauksen osanottajia ja kannustus oli alusta alkaen upeaa. Maajoukkuemiehetkin selvästi nauttivat pelaamisesta lentopalloilijan alkujen edessä.

– Tämä oli meille varmasti paras mahdollinen paikka pelata. Oli aivan mahtava tunnelma ja oli todella hienoa pelata, joukkueen kapteeni Antti Siltala hehkutti.

Myös päävalmentaja Tuomas Sammelvuo kiitti nuorta yleisöä ja toivoi, että peli antoi heillekin uutta potkua lentopalloilijan uralla.

– Tiedän miltä tuntuu katsella kun omat sankarit pelaavat kentällä, Sammelvuo muisteli omia vastaavia hetkiään.

Itse pelissä Suomi jylläsi vahvalla syöttöpelillä. Ässäsyöttöjä tuli seitsemän ja Portugalin vastaanotto oli kovissa vaikeuksissa koko ajan.

– Me odotimme että Suomi pelaa vahvalla syötöllä ja niinhän siinä kävi. Meillä oli vaikeuksia hyökätä, kun passit jäivät epätarkoiksi, Portugalin valmentaja Hugo Silva sanoi.

Siltala kiitteli että Suomen joukkue paransi joka osa-alueella verrattuna Belgia-otteluihin.

– Me syötimme hyvin, mikä auttoi torjunta- ja puolustuspeliä. Hyökkäys nyt ei ollut ihan sitä parasta mihin pystytään, mutta näytti jo ihan kelvolliselta, Siltala sanoi.

– Huomenna on kuitenkin uusi peli ja varmaan tätä peliä vaikeampi.

Suomi avasi pelin tutulla kokoonpanolla. Passarina oli Eemi Tervaportti, hakkurina Olli-Pekka Ojansivu, liberona Lauri Kerminen, yleispelaajina Antti Siltala ja Urpo Sivula sekä keskitorjujina Matti Oivanen ja Jukka Lehtonen. Jan Helenius ja Konstantin Shumov kävivät kentällä muutamissa taktisissa vaihdoissa.

Ojansivu teki ottelussa komeasti 16 pistettä ja Portugalin paras Hugo Gaspar 14.

Suomi aloitti heti vahvasti, syötti hyvin ja torjui erittäin tehokkaasti niin, että 13-7-tilanteessa Portugali joutui vaihtamaan passaria. Sama suomalaisvire jatkui erän loppuun 25-19 asti. Sivula iski Suomelle neljä pistettä ja Lehtonen teki kolme. Suomi otti neljä torjuntaa, Portugali nolla.

Tasaisen alun jälkeen Ojansivu iski toisessa erässä peräkkäin neljä huikeaa ässää ja vei Suomen 12-7-johtoon. Lelu oli muutenkin hurjassa vedossa ja teki tässä erässä peräti 10 pistettä. Portugali tuli tasoihin 16-16-tilanteessa ja vasta pari viimeistä palloa käänsivät erän Suomelle 25-23.

Kolmannessa erässä Suomi piti pientä keulaa koko ajan ja vaikka Portugali roikkui parin pinnan päässä, niin peli oli hyvin suomalaisten hallinnassa ja erä tuli Suomelle 25-22.

Lähde: Lentopalloliiton tiedotus