Suomi murjoi Portugalin Maailmanliigassa – Lohkovoitto yhä mahdollinen

© Kuva: Lentopalloliitto
Toronto ja Columbus ratkaisevat ottelusarjansa! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Suomen lentopallomaajoukkueelle Maailmanliigan ottelut Vaasassa toivat täyden pistepotin kahdella voitolla Portugalista. Lauantaina Portugali kaatui 3-1 (25-23, 28-30, 25-14, 25-23). Samalla taistelu lohkovoitosta tiukkeni, sillä Suomen neljä kertaa avausviikkoina kaatanut Belgia hävisi Hollannille 2-3. Suomi kohtaa Hollannin ensi viikolla kahdesti vieraissa.

Suomen aloitussyötöt olivat jälleen hurjan tehokkaita. Keskitorjuja Matti Oivanen pelasi huikean ottelun tehden 16 pistettä, joista kuusi torjunnoilla ja viisi ässäsyötöillä.

– Meidän syöttömme antoi meille mahdollisuuden hengittää. Hyökkäyspeli ei ollut koko aikaa ihan parhaassa iskussa ja vastaanotossa on parannettavaa. Olen todella iloinen näistä kolmesta pisteestä, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo totesi.

– Olen tosi iloinen Tomi Rumpusen puolesta. Hän on harjoitellut lujasti ja sai nyt tilaisuuden näyttää kentällä osaamistaan ja onnistui siinä hyvin.

Suomi aloitti pelin samalla kokoonpanolla kuin perjantainakin. Passarina oli Eemi Tervaportti, hakkurina Olli-Pekka Ojansivu, liberona Lauri Kerminen, yleispelaajina Antti Siltala ja Urpo Sivula sekä keskitorjujina Matti Oivanen ja Jukka Lehtonen.

Suomi sai peliin lentävän lähdön ja karkasi heti johtoon. Tilanne teknisillä aikalisillä 8-3 ja 16-12. Suomelle tuli kuitenkin heikko jakso ja Portugali tasoitti tilanteessa 19-19 hyvillä syötöillä ja Suomen virheillä. Erän lopussa Suomen peli pysyi kuitenkin hyvin kasassa ja erä kotiin 25-23. Ojansivu ja Oivanen tekivät hurjaa jälkeä, kahdeksan ja seitsemän pistettä mieheen.

Portugali tuli vahvasti toiseen erään ja vei sitä kolmen, neljän pisteen erolla. Ero oli pahimmillaan jo kuusi pistettä, mutta aivan erän lopussa alkoi Suomen kiri, joka Oivasen syötöillä toi Suomen tasoihin 23-23. Ässällä Oivanen vei Suomen jo 24-23-eräpalloon. Jatkopalloissa nähtiin kova taistelu, jonka lopulta Portugali käänsi voitokseen 30-28.

Kolmannessa erässä mentiin tasoissa kahdeksaan pisteeseen, mutta sitten Ojansivu ja Tervaportti iskivät hyvät syöttövuorot ja joukkue otti tukun torjuntoja siihen sinetiksi. Suomi rynnisti vahvasti erävoittoon 25-14.

Neljännessä erässä Ojansivu otettiin huilaamaan penkille, Sivula siirtyi hakkuriksi ja Tomi Rumpunen tuli yleispelaajaksi. Rumpunen kävi jo aiemmissa erissä Sivulan tilalla kentällä. Suomi meni komeasti eräpalloon asti, mutta 24-20-tilanteesta Portugali vielä taisteli häviten lopulta 25-23.

Ojansivulla tuli pelin aikana pieni lihaspinne ja katsottiin parhaaksi, että hän ei pelaa enää ottelun viimeistä erää.

Lähde ja kuva: Lentopalloliiton tiedotus

Toronto ja Columbus ratkaisevat ottelusarjansa! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!