Maailmanmestari Valentin Konosen valmentama Veli-Matti ”Aku” Partanen tähtää vähintään yhtä korkealle kuin valmentajansa – ja nimen omaan 50 kilometrin kävelyssä. Juuri nyt hän on korkealla ihan konkreettisesti, sillä herrat Partanen ja Jarkko Kinnunen leireilevät parhaillaan Sierra Nevadan vuoristossa viimeistelemässä Pekingin MM-kuntoa.
Kononen on valmentanut nyt 23-vuotiasta Partasta vuodesta 2012.

– Valentin Kononen on valmentajana analyyttinen ja laskelmoiva, mutta sopivalla tavalla rento ja urheilijaa kuunteleva. Hän osaa muuttaa suunnitelmia tarpeen vaatiessa eli on sopeutuvainen muutoksiin. Jos urheilija alkaa keulia, Vallu pitää maltillisuudellaan tilanteen kontrollissa, eikä turhia höyryä, Partanen kehuu valmentajaansa.

Lisää Aku Partasen ajatuksia huomenna SuomiUrheilu-sivuston pitkässä haastattelussa.