Kun pituushyppääjä Eero Haapalan takareisi paukahti toisen kerran vuoden sisään kesällä 2014, kävi urheilijan mielessä synkät mietteet. Mies oli jo melkein unohdettu, kun Jämsästä kantautui viime viikonloppuna kummia: Haapala oli hypännyt 795, ja yks kaks jo katkolla ollut urheilu-ura oli jälleen uudessa nosteessa.

Haapala muistetaan parhaiten hallikauden 2013 hirmuhypystään 811. Se on tuulettomissa hallioloissa fantastinen tulos. EM-halleista Göteborgista tuli hieno nelossija, mutta keväällä maailma musteni, kun takareisi repesi ensimmäisen kerran. Sama toistui kesällä 2014 ja moni ajatteli, että siinä meni jälleen yksi urheilu-ura viemäristä alas. Eero Haapala ja hänen valmentajansa Antti Mäkelä olivat kuitenkin toista mieltä. Tulos on nähtävillä nyt. Haapala myöntää, että loukkaantumiskierre opetti.

– Loukkaantumiset muuttivat ajatusmaailmaani ehkä siten, että asenteeni on hieman rennompi urheilua kohtaan, vaikka tosissani tietenkin tätä teen. Nyt tajuan, että elämässä on muutakin kuin urheilu. Opin myös arvostamaan terveyttä ja sitä, että pystyy kilpailemaan terveenä entistä enemmän, helpottuneen oloinen Haapala kertoo.

Lue lisää Eero Haapalan ajatuksia huomenna SuomiUrheilu-sivuston pitkästä haastattelusta.