Sangmoon Bae joutuu suorittamaan asepalveluksen vastoin tahtoaan.

Bae on hävinnyt juttunsa oikeudessa, jossa kiisteltiin hänen velvollisuudestaan suorittaa Etelä-Korean kaksivuotinen pakollinen asepalvelus.

Etelä-Korea edellyttää, että maan kaikki 18-35-vuotiaat miehet suorittavat asepalveluksen. Bae oli toivonut, ettei hänen tarvitsisi tehdä näin, sillä golffari sai asumisoikeudet Yhdysvaltoihin kaksi vuotta sitten.

Maan sotilashallinto ilmoitti keskiviikkona, että Baen on palattava kotimaahansa välittömästi suorittamaan asevelvollisuutensa.

– Kunnioitan täysin oikeuden päätöstä, lakia on nöyrästi toteltava, Bae sanoi uutistoimisto Yonhapille Reutersin mukaan.

– Olen pahoillani niiden fanieni puolesta, jotka ovat tukeneet minua tässä asiassa, hän jatkoi.

Etelä-Korea ei myöntänyt Baelle lupaa matkustaa Yhdysvaltoihin täksi vuodeksi, mutta kesken olleen oikeuskiistan vuoksi hän sai matkustaa ja pelata PGA Tourilla niin kauan kunnes jutun käsittely saatiin päätökseen.

PGA Tourin vakiokasvoihin vuosien varrella kuulunut Bae ei tiettävästi palaa Etelä-Koreaan välittömästi, sillä hän aikoo pelata FexCupin pudotuspeleissä niin kauan kuin peli sujuu. Sen jälkeen miehen suunnitelmissa on ilmoittautua sotaväen palvelukseen.