Judon alle 18-vuotiaiden Euroopan mestari Emilia Kanerva on valittu Suomen joukkueen lipunkantajaksi Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien, European Youth Olympic Festival (EYOF) avajaisissa. Avajaisia vietetään tänään illalla Georgian Tbilisissä Mikheil Meskhi Stadiumilla.

– Olen todella otettu tästä kunniasta. On hienoa päästä edustamaan Suomen joukkuetta ja mennä koko joukkueella avajaisiin, Kirkkonummen Judoseuraa edustava Kanerva kertoo Olympiakomitean tiedotteessa.

– Kisafiilis on tosi hyvä ja valmistautuminen on sujunut hyvin. Näin alkuun ympärillä oleva kisahulina vähän ihmetyttää ja on jännittävämpää, mutta judo tietysti toimii täällä samalla tavalla kuin muutenkin. Suurin osa kilpakumppaneistani alle 57-kilon painoluokassa on täällä myös samoja kuin esimerkiksi EM-kisoissa, Kanerva jatkaa.

Tbilisissä 26.7.-1.8. järjestettäviin EYOF -kesäkisoihin osallistuu noin 2400 urheilijaa 50 eri maasta, jotka kilpailevat 9 lajissa. Suomesta kisoihin osallistuu 60 urheilijaa 6 lajissa: judossa, pyöräilyssä, telinevoimistelussa, tenniksessä, uinnissa ja yleisurheilussa.