Aurajoen Uintia edustava Jouni Kallunki oli tyytyväinen suoritukseensa MM-kilpailujen kolmen metrin ponnahduslaudan alkukilpailussa. Hän sijoittui 28:nneksi tuloksella 391,20. Pisteet ovat hänen parhaansa kansainvälisen tuomaripaneelin edessä.

– Olen tosi tyytyväinen, että tuli näin hyvät pisteet, eikä sijoituskaan ole huono, ei tuosta tarvitse kuin pari-kolmekymmentä pistettä parantaa, niin alkaa jo näyttää todella hyvältä olympiapaikan suhteen, Kallunki kertoi liiton tiedotteessa.

Parista hypystään hän löysi pientä petrattavaa, joilla tulos olisi alkanut nelosella.

– Toiseen hyppyyn en saanut ihan parasta vauhtia, kolmas hyppy lähti vähän kallistumaan, olisi pitänyt saada se korkeammalle ja se jäi pikkuisen vajaaksi, Kallunki analysoi.

Kolme metriä on olympialaji, joten MM-kilpailuissakin siihen kuuluu semifinaalit, joihin jatkoi alkukilpailun 18 parasta, karsintarajaksi muodostui 419,20. 12 parasta puolestaan selviytyy finaaliin saaden maapaikan Rion olympialaisiin.

Kallungille torstain kisa antoi itseluottamusta olympiapaikan hakuun. Riossa lajissa kisaa enintään 32 hyppääjää, joten hänellä on realistiset mahdollisuudet saada olympiapaikka, kun loput kiintiöt ovat jaossa ensi keväänä.