Aurajoen Uinnin Jouni Kallunki hyppäsi perjantai-iltana miesten yhden metrin ponnahduslaudan alkukilpailussa 28. sijalle.

Turkulainen keräsi kuuden hypyn sarjallaan 296,60 pistettä. Finaaliin 12 parhaan hyppääjän joukkoon vaadittiin 361,55 pistettä, joten taso MM-karsinnassa oli odotetun kova. Karsinnan paras oli Meksikon Jahir Angel Ocampo Marroquin peräti 412,70 pisteellä.

Kallunki ei saanut tehtyä tavoittelemaansa tasaista sarjaa, sillä kolmannen ja neljännen kierroksen hypyt, kierrehyppy eteenpäin ja eteenpäin 3,5 volttia epäonnistuivat. Molemmissa vauhdit jäivät varovaisiksi, joten veteenmenot epäonnistuivat. Toisaalta neljässä hypyssään Kallunki onnistu erinomaisesti.

23-vuotias Kallunki jatkaa MM-kisaansa ensi torstaina kolmen metrin ponnahduslaudalla, joka on sujunut tänä kesänä hieman metriä paremmin. Lauantaina suomalaisia edustavat Taina Karvonen ja Iira Laatunen naisten kolmen metrin parihypyissä.