Pikajuoksija Lauri Tuomilehdon kaulaan ripustettiin hopeamitali poikien 100 metrin finaalin jälkeen Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien kesäkisoissa. Toisena kisapäivänä nähtiin suomalaisia myös pyöräilyssä, tenniksessä, uinnissa ja voimistelussa.

Maanantain alkuerien nopeimpana satasen finaaliin lähtenyt Tuomilehto oli hyvässä vauhdissa huonosta lähdöstä huolimatta, mutta juoksun puolivälissä urheilijan omin sanoin ”iski vasempaan jalkaan jokin ja juoksu tuntui lähes mahdottomalta”, joten loppukisan hän pinnisteli maaliin asti ja kellotti ajan 10,82. Maaliviivan ylitti ensimmäisenä lopulta Ruotsin Henrik Larsson kauden parhaalla ajallaan 10,72. Tuomilehdon alaraajavamman vakavuudesta ei ole vielä varmuutta.

– Aluksi harmitti todella paljon, että näin kävi finaalissa, mutta nyt on kuitenkin hyvä mieli ja nyt juhlitaan hopeaa, tuore EYOF-mitalisti kertoo Olympiakomitean tiedotteessa.

Tyttöjen korkeushypyn karsinnoissa kuusi tyttöä ylitti 172 ja Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Saara Hakanen oli heistä neljänneksi paras ja selviytyi näin finaaliin. Marika Aarnio (Turun Weikot) oli 800 metrin alkuerän aikavertailussa 14:s ajalla 2.17,40. Tyttöjen satasen aitojen alkuerissä Savonlinnan Rientoa edustava Ellinoora Karvinen pinkoi ajan 14,32 ja se riitti aikavertailussa sijalle 13.

Tiistaipäivän päätti yleisurheilustadionilla kiekonheittäjä Helena Leveelahti (Virtain Urheilijat), joka heitti kiekon karsinnassa itsensä ensimmäisellä heitolla finaaliin tuloksella 46,34. Tyttöjen karsintaraja oli 44,00.