Golfin miesten ja naisten lyöntipelin SM-kilpailut järjestetään Suur-Helsingin Golfin Lakiston kentällä keskiviikosta lauantaihin. Viime vuoden Suomen mestarit Kotkan Mussalon kentältä eivät ole Lakistossa paikalla, kun Roosa Närhen ja Linus Väisäsen nimiä ei löydy lähtölistoilta. Väisänen siirtyi ammattilaiseksi viime viikon EM-joukkuekilpailun jälkeen ja pelaa tällä viikolla jo Challenge Tourin osakilpailussa Kanarian saarilla.

Kahtena ensimmäisenä päivänä Lakiston SM-kentällä nähdään kaikkiaan 144 suomalaisen amatöörigolfin kärkinimeä. Torstain jälkeen cutista pääsee jatkoon 54 parasta miestä ja 18 parasta naista sekä heidän kanssaan tasatuloksessa olevat pelaajat.

Kahtena ensimmäisenä päivänä pelaajat lähtevät kisakierroksille kahdelta tiiltä ja kahdessa eri vaiheessa. Aamun lähdöt ykkös- ja kymppitiiltä ovat klo 7.30- 9.20 ja iltapäivän lähdöt klo 12.30-14.20. Peliryhmät ovat ensimmäisinä päivänä samat, mutta lähtöaika vaihtuu aamupäivästä iltapäivään tai päinvastoin.

Torstaisen cutin jälkeen perjantaina ja lauantaina pelataan käänteisessä paremmuusjärjestyksessä niin, että kärkiryhmät lähtevät kentälle viimeisinä. Viimeisinä päivinä lähdöt ovat pelkästään Lakiston ykköstiiltä ja alkavat klo 8.00 jatkuen puolen päivän tienoille saakka. Mestareiden nimet ovat selvillä lauantaina iltapäivällä.

Lähde: Golfliiton tiedote