Suomen pistetili karttui keskiviikkona Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla, kun kolmiloikkaaja Saara Hakanen oli finaalin neljäs tuloksellaan 12,56. Hän paransi myös komeasti omaa ulkoratojen ennätystään 64 sentillä.

– Vähän harmittaa kuitenkin, sillä jäin pronssista 30 senttiä, vaikka olihan siellä muutama hyvä hyppykin. Jalat tuntuivat paremmalta kuin Suomen kylmässä. Toivottavasti huomenna korkeudessa on parempi sijoitus. Mitali on tavoitteena, Keski-Uudenmaan Yleisurheilua edustava Hakanen kertoo Olympiakomitean tiedotteessa.

Lauri Tuomilehdon tiistainen taisteluhopea sytytti muun joukkueen, sillä keskiviikkona paahtavasta helteestä huolimatta yleisurheilijat tehtailivat myös seitsemän finaalipaikkaa. Niistä viisi tuli tytöille: Helena Leveelahti kuulantyöntö 14,62, Viivi Lehikoinen 400 m aidat 59,56, Elina Kinnunen keihäänheitto 46,16, Nea Mattila 200 m 25,62, Saga Andersson seiväshyppy 355. Pojista Vesa Kittilä juoksi finaaliin 400 metrin aidoissa uudella ennätyksellään 54,73 ja Samuel Purola 200 metrillä ajalla 22,90.

Viivi Lehikoisen ja Vesa Kittilän ajat kirjattiin myös Suomen 16-vuotiaiden ikäkausiennätyksiksi.