Kovin moni yleisurheilun seuraaja ei ollut ennen tätä kesää edes kuullut nimeä Simo Lipsanen. Vuosi sitten 19-kesäisenä Lipsanen kolmiloikkasi ihan mukavasti 15,64, mutta Euroopan Superliigassa juhannuksena tauluun rävähti myötätuulitulos 16,62. Ja aika moni joutui kysymään, että kuka pahuksen Lipsanen?

Entisen kolmiloikkaajan Petri Ruotsalaisen valmentama linnunluinen Lipsanen on kehittynyt valtavin harppauksin.16-vuotiaana 12,45, 17-vuotiaana 14,05, 18-vuotiaana 14,78, viime vuonna tuo 15,64 ja tänä kesänä sallituissa oloissa toistaiseksi 16,15. Superliigan jättihypyssä oli tuulta vain +2,3 eli tässä kaverissa on totisesti ainesta mihin tahansa. Kaiken lisäksi nuori mies suorittaa parhaillaan asepalvelusta Santahaminan urheilujoukoissa.

– Tulevaisuuden tavoitteena on hypätä yli 17 metriä ja Suomen ennätys. Tavoitteena on myös päästä kilpailemaan aikuisten arvokisoihin, kertoo lappeenrantalainen vaatimattomasti tulevaisuuden tavoitteistaan.

Lisää Simo Lipsasen ajatuksia huomenna SuomiUrheilu-sivuston pitkässä haastattelussa.