Japanin Keilailuliitto järjesti suuren turnauksen Tokiossa edistääkseen keilailun olympiamahdollisuuksia. Mukaan oli kutsuttu maailman parhaat keilaajat. kilpailu kuului World Bowling Touriin.

Kisan tahti oli tiivis ja lyhyt. Esikarsinnan jälkeen 110 keilaajaa karsittiin kahdeksalla sarjalla neljään, jotka ratkoivat isojen rahojen kohtalon TV-finaalissa. Naiset ja miehet keilasivat erillisen kilpailun samoilla säännöillä ja palkinnoilla.

Osku Palermaa aloitti hyvin, hän oli ensimmäisen viiden sarjan jälkeen yhdeksäntenä. Loput kolme sarjaa Palermaa tuli lentäen ja nousi kakkoseksi ja mukaan televisiopeleihin.

Välierässä Palermaa ja USA:n Bill O’Neill huiskivat kunnolla kaatoja. Osku teki sarjaan yksitoista kaatoa ja Bill kymmenen 12 mahdollisesta. Palermaa teki tyhjän kasiruutuun ja O´Neill kuudenteen ja paikon kasiin. Suomalaisen voittolukemat olivat 266-256.

Loppuottelussa Palermaa kohtasi isäntämaan Isao Yamamoton. Palermaa jatkoi mahtavaa kaatoiloitteluaan, seitsemän kaatoa ensimmäiseen kahdeksaan ruutuun. Yamamoto teki kuudenteen ruutuunsa tyhjän ja jäi niin kauas taakse, että viiden kaadon loppu ei enää auttanut. Palermaa kirjasi suurvoiton ja uransa viidennen ammattilaisjärjestö PBA:n voiton tuloksella 248-224.

Mika Koivuniemi oli mukana, mutta ei selvinnyt karsintavaiheesta jatkoon.

Naisten kilpailun voitti Singaporen Joey Yeo lyömällä loppuottelussa Saksan Birgit Pöpplerin niukasti 207-204. Sanna Pasanen ei selvinnyt karsinnasta jatkoon.

Valmentaja Sami Konsteri välitti Palermaan tyypillisen lyhyen kommentin voiton jälkeen:

– Ei ihmeitä, mutta hienoa voittaa Japanissa, kun on käynyt monesti lähellä voittoa täällä. Osku lupasi tulla kuittaamaan myös Olympiatitteliä viiden vuoden päästä.