Maanantaina julkaistu tuore beach volleyn Euroopan ranking on mukavaa luettavaa. Euroopan mestaruuskisojen karsintaturnaukset on nyt pelattu ja naisten 32 parhaan joukosta löytyy kaksi suomalaisparia. Riikka Lehtosen ja Tarun Lahden lisäksi heinä-elokuun vaihteessa Itävallassa järjestettäviin EM-kisoihin saivat paikan myös Essi Hasu ja Anniina Parkkinen.

Viikko sitten Kisakallio Openin kakkossija nosti Hasun ja Parkkisen rankingpisteitä sen verran, että paikka Klagenfurtiin irtosi. Lehtosen ja Lahden EM-ranking on 16:s, Hasu ja Parkkinen ovat sijalla 26. Suomalaisia miespareja ei ole EM-kisoissa mukana.

– Hienoa, että myös Essi ja Ansu pääsevät mukaan erittäin kovatasoiseen turnaukseen, päävalmentaja Kai Liukkonen hehkuttaa.

Ennen EM-kisoja Lehtosen ja Lahden ohjelmassa on vielä Yokohaman Grand Slam -turnaus Japanissa. Hasu ja Parkkinen viimeistelevät kuntonsa Tallinnan kansainvälisessä kutsuturnauksessa.

Kautta aikojen paras suomalaissijoitus aikuisten EM-hiekalla on Emilia ja Erika Nyströmin pronssimitali vuodelta 2010. Viime kesänä he sijoittuivat Cagliarin finaaliturnauksessa yhdeksänneksi. Tavoitteista ei tingitä tälläkään kertaa.

– Riikalla ja Tarulla on tavoitteena podium. Totta kai myös Essi ja Ansu tavoittelevat lohkovaiheesta jatkopaikkaa, Liukkonen toteaa.

Beach volleyn EM-kisat alkavat tiistaina 28. heinäkuuta. Naisten mitaliottelut ovat ohjelmassa lauantaina 1. elokuuta.