Tuula Tenkanen todisti laser radial -luokan EM-kilpailuissa purjehdustaitonsa luovimalla vaikeassa kelissä pronssille.

Olosuhteet Tanskan Århusissa olivat koko viikon haastavat ja tuuli kääntyilevää.

– Tänään oli tosi huono päivä, mutta se riitti silti pronssiin. Tuuli oli todella kevyttä ja kaikki purjehtivat samaa vauhtia. Tein vääriä reitinvalintoja, ja ne näkyivät heti sijoituksissani. Ensimmäisessä lähdössä onnistuin nousemaan, mutta toisessa olin ensimmäisestä ylämerkistä asti huonossa paikassa, sijat 16 ja 30 purjehtinut Tenkanen summasi.

Vaikea keli takasi sen, että sijoitukset menivät ristiin myös hänen kilpakumppaneillaan. Euroopan mestariksi nousi Valko-Venäjän Tatjana Drozdovskaja ja hopeaa voitti Espanjan Alicia Cebrian Martinez de Lagos.

– Tämä on ensimmäinen sijoitukseni kolmen parhaan joukkoon tänä vuonna ja ensimmäinen EM-mitalini. Minulle tässä kisassa oli tärkeää myös se, että onnistuin saamaan starttini kuntoon. Ne ovat olleet ongelmanani koko vuoden, Tenkanen jatkoi.

– Olen tosi iloinen mitalista.

Tenkanen saapuu kotimaahan sunnuntaina ja matkaa Rio de Janeiron esiolympialaisiin jo reilun viikon kuluttua. Hänellä on entuudestaan MM-hopea vuodelta 2013. Tenkanen sijoittui viime vuonna MM-regatassa neljänneksi varmistaen samalla Suomelle maapaikan Rioon 2016.

Laser radialin toinen maajoukkuepurjehtija, nuori Monika Mikkola osoitti lupaavia otteita kiilaten kertaalleen kultafinaalissa toisena maaliin. Tänään hän purjehti sijat 22 ja kahdeksan, joilla nousi lopulta 28:nneksi.

Laser standardissa olympialaisten maapaikan jo 2014 lunastanut Kaarle Tapper sijoittui 36:nneksi (tänään 30. ja 31.).

Lähde: Purjehdusmaajoukkueen verkkosivut