Yleisurheilun maailmantähti Usain Bolt myöntää, että on joutunut tarkistamaan ruokavaliotaan.

Jos aiemmin mies tykkäsi ahmia laatikollisen kananugetteja, ei se enää onnistu samassa mittakaavassa. Bolt, joka täyttää 29 vuotta elokuussa, on huomannut urheilijan kropan tarvitsevan enemmän terveysruokaa.

– Olen alkanut syödä terveellisemmin. Syön paljon vihanneksia. Se on ollut kaikkein hankalinta, että on joutunut tekemään uhrauksia. Kaikesta muusta on helppo luopua, mutta vaikeinta on syödä terveellisesti, Bolt sanoo IAAF:n videohaastattelussa.

Terveellinen ruoka auttaa ennen kaikkea myös palautumisessa ja kuntoutusprosessissa loukkaantumisen jälkeen.

– Kun loukkaannuin viime kautena, huomasin todella, että alan tulla vanhaksi. Kilparadoille palaaminen on paljon vaikeampaa kuin mitä nuorena.