Yllätyskäänne ex-pyöräilytähden oikeudenkäynnissä – ”Tämä pelottaa minua”

© Kuva: Getty Images

Ranskan ympäriajon voittaja ja olympiakultamitalisti Jan Ullrich on hämmentynyt, sillä ex-pyöräilytähden oikeudenkäynti sai yllättävän käänteen.

Ullrich oli vuosi sitten toukokuussa osallisena vakavassa auto-onnettomuudessa, jossa loukkaantui kaksi ihmistä. Ullrich oli tilanteessa sekä alkoholin että lääkkeiden vaikutuksen alaisena ja istuu syytettyjen penkillä. Saksalainen ei itse loukkaantunut turmassa.

Bildin mukaan syyttäjä oli vaatinut Ullrichille 18 kuukautta ehdollista tuomiota ja puolustus oli ollut tyytyväinen vaatimukseen. Yllättäen tuomari oli kuitenkin oikeudessa vaatinut isompaa rangaistusta, minkä takia oikeudenkäyntiä tullaan siirretään.

Tuomarin mukaan puolustuksen esittämät todisteet onnettomuusnopeudesta eivät ole uskottavat, vaikka syyttäjäkin niihin luottaa. Ylinopeutta erillisen tutkimuksen mukaan olikin ollut 63km/h (143 km/h, kun sallittu nopeus 80km/h). Puolustuksen todisteiden mukaan ylinopeus olisi ollut 57 km/h.

Ullrichin verestä on alkoholin (1,85 promillea) lisäksi löytynyt 700 mikrogrammaa valiumia. Alkoholin ja lääkkeiden sekavaikutusta ei tuomarin mielestä syyttäjäpuoli ole tarpeeksi huomioinut. Tämän takia tuomari on tyytymätön ja haluaa kovempaa tuomiota eli mahdollisesti jopa ehdotonta vankeutta.

– Tämä pelottaa minua. Ei kukaan halua vankilaan, Ullrich toteaa Bildin mukaan.

– Minut yllätti, että tuomari on ankarampi kuin syyttäjä.