Viime syksynä 17-vuotispäivänään ammattilaiseksi siirtynyt Dominick Foos hakee Turun Ruissalosta ensimmäistä voittoaan ammattilaiskiertueIlla.

Ykkössija olisi historiallinen, koska voiton myötä Foosista tulisi Challenge Tourin nuorin mestari kautta aikojen. Linus Väisänen starttaa sunnuntaina kärkiryhmässä kello 11.10 yhdessä Foosin ja toisena olevan skotti David Law’n kanssa.

Kesäkuussa Foos nousi Sveitsin haastajakiertueen kilpailussa päätöskierroksella kolmanneksi. Nyt tilanne on erilainen, koska nuorukainen on johtanut kisaa ensimmäisestä kierroksesta lähtien.

Saksalainen on yhteistuloksessa kymmenen alle parin, lyönnin päässä vaanii David Law ja kolmantena tuloksessa kahdeksan alle on Linus Väisäsen kanssa toinen skotti, Jamie McLeary.

– Tilanne on uusi Challenge Tourilla, mutta minulla on paljon kokemusta voittamisesta, joten en ole yhtään hermostunut, sympaattinen Foos totesi.

Sää Aura Golfin kilpailussa on hellinyt niin katselijoita kuin pelaajia. Paikoittain oikukas tuuli on kuitenkin tehnyt mailavalinnoista vaikeita. Näin koki myös hienosti kilpailussa kolmanneksi noussut Linus Väisänen, joka löi Ruissalossa tuloksen 68.

– Tänään tuuli eri suunnasta kuin aiemmin. Vaikka alku oli tahmea, paikkasin missit hyvillä up and downeilla. Kun tein eaglen viitosväylälle, niin peli alkoi toimimaan, reilun kuukauden ammattilaisena pelannut Väisänen kertoi.

Väisänen löi Aura Golfin viitosväylällä avauksen jälkeen kakkoslyönnin suoraan sisään. Matkaa oli 105 metriä ja mailana Väisänen käytti 60-asteista wedgeä.

Kilpailun päätöspäivästä tulee jännittävä, koska peräti 19 pelaajaa on viiden lyönnin sisällä.

Suomalaisista Roope Kakko aloitti lauantaina nihkeästi ja oli 13. väylän jälkeen vielä kolme yli parin. Hän taisteli loppuun 14., 16. ja 18. väylillä birdiet ja lopetti par-tulokseen 71. Yhteistulos viisi alle on viisi lyöntiä kärjestä.

Suomalaisista Jaakko Mäkitalo ja Peter Erofejeff tekivät lauantaina hyvän nousun ylöspäin. Mäkitalo pelasi tuloksen 68 ja kiilasi kärkikymmenikköön jaetulle 9. sijalle. Eroa Foosiin on vain neljä lyöntiä.

Päivän parhaan suomalaistuloksen 67 tehnyt Peter Erofejeff on lyönnin päässä jaetulla 13. sijalla yhdessä Kakon kanssa.

Amatööri Kristian Kulokorpi pelasi kaksi yli 73 ja on jaetulla sijalla 20. Mikael Salminen on tuloksella 71-69-70 sijalla 27, ja Tapio Pulkkanen löytyy tuloslistan sijalta 46. Yhteistuloksella +1 jaetulla sijalla 57. majailevat Janne Mommo, Niklas Dahlgren ja kolme palloa outtiin lyönyt ja tuloksen 76 kirjannut Lauri Ruuska.

Lähde: Golfliiton tiedote