Beach volleyn SM-finaalit tuovat Jyväskylän satamaan 7.–9.8. kaikki Suomen parhaat parit, liudan mielenkiintoisia nimiä keräämään rahaa vähävaraisten lasten liikuntaan hyväntekeväisyysottelussa sekä tietysti loistavaa tapahtumatunnelmaa. Viikonlopun kruunaavat finaaliottelut nähdään sunnuntai-iltapäivänä suorana Ylen kanavilta. Kaikkia otteluita ja oheisohjelmaa pääsee seuraamaan maksutta.

Viikonlopun aikana ratkotaan myös junioreiden SM-mitalit alle 14-, alle 16-vuotiaiden ja alle 18-vuotiaiden sarjoissa. Junioreiden finaalit pelataan pääkentällä satamassa ja muut ottelut Tuomiojärven uimarannan kentillä.

Miehissä lisäpanoksena olympiakarsintapaikka

Vahvasti kohti Rion olympialaisia etenevä suomalaispari Riikka Lehtonen ja Taru Lahti ovat ehdottomat ennakkosuosikit naisten suomenmestareiksi. Kovimpina haastajina turnaukseen lähtevät niin ikään kansainvälisiä kenttiä kiertäneet Essi Hasu ja Anniina Parkkinen, puolustavat suomenmestarit Minna Sikiö ja Maria Tuominen sekä Tsekeissä asuvat ja harjoittelevat nuoret beach volley -lupaukset Ida Sinisalo ja Niina Ahtiainen.

Miesten puolella panoksena on SM-mitaleiden lisäksi edustuspaikka olympiakarsintajärjestelmään kuuluvassa Continental Cupissa. Liettuassa pelattavaan neljänteen kierrokseen on jo kesän näytöillä valittu Timo Haavisto ja Toni Vahela. SM-finaalien ennakkosuosikin viittaa kantavalla parilla on kesän SM-kiertueelta takanaan kolme turnausvoittoa ja yksi kakkossija.

– Toinen miespari Continental Cupiin karsitaan Jyväskylässä pelattavissa SM-finaaleissa. Kolmesta parista – Jyrki Nurminen & Harri Suonikko, Pekka Piippo & Saku Viljamaa ja Teppo Pulkkinen & Jaakko Keskitalo – parhaiten sijoittuva valitaan Suomen edustajaksi Continental Cupiin, beach volleyn päävalmentaja Kai Liukkonen Suomen Lentopalloliitosta sanoo.

Hyväntekeväisyysottelun tuotto lasten ja nuorten urheiluun

Lauantai-iltana pelattavassa hyväntekeväisyysottelussa nähdään lentopallon maajoukkuemiehet libero Lauri Kerminen ja keskitorjuja Tommi Siirilä. Lisäksi beach volley -taitojaan pääsevät esittelemään muun muassa ex-jääkiekkoilija, kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo, Happeen puolustaja Jaska Kunelius sekä uinnin kaksinkertainen euroopanmestari Jere Hård.

Hyväntekeväisyysottelun tuotto menee Keski-Suomen Lasten ja Nuorten Liikunnan Tuki ry:lle, joka myöntää avustuksia lasten ja nuorten ohjattuun harrastamiseen. Yhdistyksen tavoitteena on lisätä jaksamista sekä ehkäistä lasten ja lapsiperheiden sosiaalisia ongelmia ja syrjäytymistä.

– Junioriseurana Keski-Suomen Lasten ja Nuorten Liikunnan Tuki on meille luonteva hyväntekeväisyyskohde. Itse ottelusta on varmasti tulossa myös hieno lisä tapahtumaan, kun kentällä nähdään mielenkiintoisia henkilöitä sekä lentopallokentiltä että niiden ulkopuolelta, JyväsLentiksen puheenjohtaja Noora Moilanen toteaa.

Beach volleyn SM-finaalit järjestävät yhteistyössä Suomen Lentopalloliitto ja juniorilentopalloseura JyväsLentis ry.

Beach volleyn SM-finaalijoukkueet

Naiset:
1. Riikka Lehtonen & Taru Lahti
2. Essi Hasu & Anniina Parkkinen
3. Ida Sinisalo & Niina Ahtiainen
4. Minna Sikiö & Maria Tuominen
5. Laura Tuomola & Mari Kivilahti
6. Jenni Matalamäki & Elina Heiskanen
Miehet:
1. Timo Haavisto & Toni Vahela
2. Jyrki Nurminen & Harri Suonikko
3. Pekka Piippo & Saku Viljamaa
4. Jaakko Keskitalo & Teppo Pulkkinen
5. Santeri Sirén & Miro Määttänen
6. Petri Parviainen & Marko Peltonen

Tapahtuman aikataulu: http://jklbeach.fi/smfinaalit2015/aikataulu/