Ranskan Courchevelissa hypättiin naisten mäkihypyn ensimmäinen kesä GP-sarjan osakilpailu. HS96-mäessä hypätyssä kilpailussa Suomen Julia Kykkänen ponnisti sijalle 20.

Saksan Oberstdorfissa ennen kesä GP-sarjan alkua leireillyt Kykkänen on hyvässä kunnossa. Harjoitukset muun muassa Saksan maajoukkuehyppääjien kanssa ovat sujuneet hyvin ja hypyissä Kykkänen on ollut leiriseuraansa edellä.

– Oberin leiri meni hyvin ja hyppy kulkee hyvin. Mitään haasteita ei tekniikassa ole ollut. Talvikauteen nähden olemme oikeassa vauhdissa ja tämä kisakin oli parempi GP-aloitus Julialla kuin viime vuonna, valmentajaisä Kimmo Kykkänen kertoo Hiihtoliiton sivuilla.

Julia Kykkäsen niin koekierroksen ponnistus kuin ensimmäisen kierroksen 89,0 metrinen olivat kokonaisuudessaan hyviä. Pudotus tapahtui toisella kierroksella.

– Vanhanmallinen mäki, en vaan osannut kaikkia hyppyjä siitä hypätä. Toinen oli reilusti ajoissa, eikä siinä sitten muuta, Julia Kykkänen kuittaa

– Tosin kyllä tuostakin mäestä pitäisi osata hypätä, hän jatkaa

Julia Kykkäsen pisteet olivat tasan 190,0. Japanin kaksikko Sara Takanashi (243,4 p.) ja Yuki Ito (239,0 p.) liiteli kaksoisvoittoon. Kolmanneksi ponnisti Itävallan Daniela Iraschko-Stolz pistein 223,6.