Lentopallomaajoukkueen tiedotustilaisuudessa oli joukkueen pikeepaita päällään tänään tuttu parrakas mies. Olli Kunnari oli pitkän pohtimatta olemisen ja sen jälkeen hieman lyhyemmän pohdiskelujakson päätteeksi päättänyt vastata päävalmentaja Tuomas Sammelvuon maajoukkuekutsuun myöntävästi.

Kunnari on ollut lentopallomaajoukkueemme kulmakiviä jo vuosikaudet, ja hänen jatkamisensa on lentisäijien nykytilanteessa elintärkeä asia. Hän on varma vastaanottaja, hyvä syöttäjä, varma hyökkääjä, mutta kaiken tämän lisäksi kokemuksensa ansiosta myös joukkueen henkinen selkäranka. Monipuolisena pelaajana hän on kuin malliesimerkki Sammelvuon pelitavan toteuttajasta.

Monta vuotta kasassa olleesta joukkueesta passari Mikko Esko ja keskitorjuja Matti Oivanen jättivät maajoukkueen juuri tänä kesänä. Jos aloitusseitsikosta olisi jättäytynyt vielä kolmaskin yli 200 maaottelun mies syrjään, olisi se voinut olla jo liikaa.

Kunnari tunnetaan rauhallisena ja perhekeskeisenä tyyppinä, jonka kuivasta huumorintajusta kertoo paljon miehen Facebook-päivitys MM-kisojen avausvoiton jälkeen.

”jee”

Ei muuta kuin ”jee”.

Kunnarin jatkaessa maajoukkuepelejä, voi Sammelvuokin sanoa ”jee.”

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen