Miesten pika-aitojen alkuerät eivät jättäneet ketään kylmäksi, sillä heti kahdessa ensimmäisessä erässä nähtiin yllättäviä tapahtumia kosolti.

Heti ensimmäisen erän ensimmäisessä lähtöyrityksessä nähtiin vilppilähtö ja Saksan Alexander John diskattiin. Toisella päästiin matkaan, mutta Trinidad ja Tobacon Mikel Thomas oli epäonninen ja kaatui nenilleen heti ensimmäistä aitaa ylittäessään. Thomas juoksi kyllä maaliin asti, mutta hänen aikansa oli 22,71.

Toisessa erässä nähtiin jälleen vilppilähtö. Ensin tähän syyllistyi kisajärjestäjien mukaan maailmantilaston kymmenes, Yhdysvaltojen Ronnia Ash. Ash protestoi tilannetta voimakkaasti ja pisti kiusallisen show:n pystyyn, mutta siirtyi lopulta radalta sivuun. Toisella yritykselläkään ei päästy matkaan, sillä Tshekin Petr Svoboda liikahti ennen muita ja hänetkin diskattiin.

Viimeisessä erässä kotiyleisö joutui pettymään pahoin, sillä sen suosikki Zhang Honglin ei päässyt maaliin asti. Zhang sai ilmeisesti krampin jalkaansa.