Vasta 18-vuotias Oskari Muhonen on voittanut SM-kultaa Finnjollissa. Kilpailu oli nuorukaisen ensimmäinen kyseisessä luokassa. Kolmen päivän aikana purjehdittiin kaikkiaan yhdeksän lähtöä. Muhonen purjehti kovatasoisessa kilpailussa kaikki lähdöt viiden parhaan joukkoon ja voitti starteista kaksi.

Ensimmäisenä päivänä Melkin rata-alueella purjehdittiin kolme lähtöä mukavassa lähes 10 m/s puhaltavassa tuulessa. Erittäin kokeneen purjehtijakaartin joukossa 18-vuotias Muhonen oli ensimmäisen päivän jälkeen toisen.

Lauantaiksi tuuli keveni ja kilpailijat saivat purjehtia sekä suunnaltaan että nopeudeltaan vaihtelevissa olosuhteissa. Espoon Pursiseuran Muhonen osoitti taitonsa tässäkin kelissä ja jatkoi kilpailua sunnuntaina kolmannelta sijalta.

Sunnuntaina hän oli selvästikin parin päivän jälkeen saanut lainaveneeseensä jo hyvää tuntumaa. Muhonen voitti sunnuntain kolmesta lähdöstä kaksi ja oli yhdessä kolmas. Mäkelänrinteen lukion urheilulinjalla opiskeleva Muhonen voitti kultaa 20 pisteellä, hopean vei Raumalle Jesse Kylänpää 26 pisteellä ja pronssin sai porilainen Ville Aalto-Setälä 35 pisteellä.