Lahtiset Noormarkusta saattavat hyvinkin olla moukarinheiton kovin suomalaisperhe.

Noormarkun Nopsaa edustava Oskari Lahtinen nimittäin voitti perjantaina Oulussa 14-vuotiaiden poikien moukarinheiton Suomen mestaruuden tuloksella 62,97.

Hän nousi ikäluokan Suomen kaikkien aikojen tilastossa yhdeksänneksi. Parhaan tuloksensa viimeisellä kierroksella heittänyt Lahtinen päihitti muut kilpailijat yli kymmenen metrin erolla.

– Päälajini on jääkiekko. Pelaan sitä Porin Ässien C-junioreissa, ja tavoitteemme on päästä SM-sarjaan. Urheilen joka päivä ja heitän kesällä moukaria 20 kertaa noin joka toinen päivä. Jääkiekko ja moukari tukevat toisiaan. Niissä on samanlaisia liikeratoja. Jääkiekko on tulevaisuudessakin päälajini, Oskari Lahtinen kertoi Suomen Yleisurheiluarkiston tiedotteessa.

Oskarin isoveljet Ilmari (s.-93) ja Waltteri (-95) ovat voittaneet Suomen mestaruuksia kaikissa nuorten sarjoissa. Ilmari ja Waltteri heittivät 14-vuotiaana nelikiloista moukaria 66 metriä eli kolme metriä pitemmälle kuin Oskarin nykyinen ennätys.

– Pakko parantaa vielä ainakin se kolme metriä, etteivät isoveljet pääse hyppimään silmille, Oskari Lahtinen naurahtaa.

Poikien 15-vuotisten moukarinheiton voittanut Espoon Tapioiden Ville Vihersalo heitti Oulussa 63,58 eli puoli metriä pidemmälle kuin Lahtinen.