Kuortaneen Eliittikisojen lauantai-illassa juostiin mielenkiintoinen naisten 1500 metrin juoksu, jossa muun muassa Sandra Eriksson ja Kristiina Mäki ottivat yhteen molempien sivumatkalla.

Kilpailun jänis Yelena Kobeleva piti juoksijoihin nähden aivan liian kovaa vauhtia juosten pääosan matkasta monta kymmentä metriä muiden edellä. Viimeisellä kierroksella Kristiina Mäki joutui toteamaan Erikssonin vauhdin liian kovaksi, eikä hän kyennyt haastamaan estejuoksijaa lopussa.

Eriksson näytti juoksevan kisan voittoon, mutta loppusuoralla Anastasia Kalina lähestyi suomalaista ja viimeisillä kymmenillä metreillä venäläinen pääsi Erikssonin ohi. Kello pysähtyi maalissa aikaan 4.13,20 ja Eriksson jäi voitosta kymmenyksen.

Kristiina Mäki jäi kaksikolle kolme sekuntia ja oman ennätyksensä tehnyt Porvoon Urheilijoiden Sara Kuivisto juoksi neljänneksi ajalla 4.17,82. Karin Storbacka oli viides.

Nuori Saija Seppä teki myös ennätyksensä 4.23,36 ja Sepän takana Zenitha Eriksson kellotti uransa parhaan ajan 4.26,29.

Markus Teijula teki SE:n

Miesten 800 metrin juoksussa juostiin Kalevan Kisoista poiketen kovaa.

Kisan paras suomalainen oli Naantalin Löylyn Markus Teijula, joka oli kilpailun kolmas. Vuonna 1998 syntynyt Teijula teki komean uuden ennätyksensä ja samalla 17-vuotiaiden Suomenennätyksen.

– Ei ole aikaisemmin ollut juoksussa noin hyvää fiilistä. Tavoitteena oli vain aloittaa tarpeeksi kovaa, Teijula sanoi.

– Alkukesästä en oikein päässyt kovavauhtisiin juoksuihin. Mutta sitten kun juoksin Naanantalissa heinäkuun lopussa 1.52,38 sain siitä itseluottamusta, Porin Kalevan kisoissa pronssin saanut Teijula kertoi.

Ikäluokkansa Euroopan tilastossa Teijula nousi Kuortaneen juoksulla kuudenneksi.

Kisan voitti Australian Joshua Ralph ajalla 1.49,46. Suomen mestari Ville Lampinen kangistui loppusuoralla neljänneksi ja Niclas Sandells oli kisan kuudes.