Naisten keihäänheitossa Tohmajärven Urheilijoiden Oona Sormunen riuhtaisi viidennen perättäisen Kalevan kisojen mestaruutensa ja seitsemännen peräkkäisen Kalevan kisojen mitalinsa. Sormunen heitti muille jauhot suuhun heti ensimmäisellä kierroksella tuloksella 57,70. Hän olisi voittanut mestaruuden silläkin tuloksella.

Tänä vuonna Sormunen voitti kultaa 52 sentin erolla, eli taistelu voitosta oli paljon kovempi kuin neljänä edellisenä vuonna, jolloin voittoerot olivat puolestatoista kuuteen metriin. Enemmän mestaruuksia kuin Sormunen ovat saavuttaneet arvokisamitalisti Mikael Ingberg (7), Tiina Lillak (7) ja Heli Rantanen (6).

Tampereen Pyrinnön Sanni Utriainen kiskaisi viimeisellä kierroksella kilpailun toiseksi viimeisenä heittäjänä 57,59 eli 11 sentin päähän Sormusesta. Sormunen räväytti viimeisenä heittäjänä rennosti kilpailun parhaan tuloksen 58,11. Utriaisen viides heitto kantoi noin 58 metriä, mutta lipsahti sektorin vasemman reunan ohi.

Naisten keihäs oli korkeatasoinen kilpailu. Simpeleen Urheilijoiden Heidi Nokelainen nakkasi pronssille tuloksella 57,04. Kaksissa edellisissä Kalevan kisoissa hopeaa heittänyt Seinäjoen seudun Urheilijoiden Jenni Kangas sijoittui neljänneksi tuloksella 54,87. Hän oli karsinnan paras puoli metriä paremmalla tuloksella. Ylikiimingin Nuijamiesten 19-vuotias Merja Perätalo kiskaisi viidenneksi ennätyksellään 52,51.

Yli 50 metriä heittivät myös Lehtimäen Jyskeen Janette Lepistö, Lappeenrannan Urheilu-Miesten Saara Lipsanen, jonka kaksoisveli Simo Lipsanen oli tänään miesten kolmiloikan paras, sekä Soinin Sisun Jelena Jaakkola, joka on heittänyt jo seitsemän vuotta sitten ennätyksekseen tämän päiväistä voittotulosta paremman tuloksen 58,89.

Lähde: Yleisurheilu.fi