Suomesta osallistuu kolme nyrkkeilijää nyrkkeilyn miesten Euroopan mestaruuskilpailuihin, jotka alkavat 6. elokuuta Bulgarian pääkaupungissa Sofiassa. Suomen joukkueen nyrkkeilijät ovat Matti Koota (56 kg), Dmitri Tretyak (75 kg) ja Tomi Honka (91 kg).

– Joukkueemme on iskukykyinen EM-kilpailuissa. Kaikki nyrkkeilijämme ovat tällä kaudella nyrkkeilleet useita otteluvoittoja kansainvälisen lajiliiton AIBA:n kalenteriturnauksissa ja lähdemmekin hyvillä mielin hakemaan menestystä Bulgariasta, Suomen päävalmentaja Jarkko Pitkänen kertoo.

Suomen joukkueen konkari Matti Koota, 26, on viime vuoden EU-mestaruuskilpailujen hopeamitalisti. Vuonna 2008 Koota saavutti nuorten MM-pronssia. Kankaanpääläinen on sijoittunut tänä vuonna mitaleille kahdessa AIBA:n kalenteriturnauksessa ja voittanut Pohjoismaiden mestaruuden.

Dmitri Tretyak, 24, on iskenyt kaikista suomalaisista miesnyrkkeilijöitä eniten kansainvälisiä otteluvoittoja tänä vuonna saavuttaen useita mitalisijoja turnauksissa. Kotkalainen varmisti EM-kisapaikkansa viime viikolla kukistamalla karsintaottelussa 75-kiloisten Suomen mestarin Ilari Kujalan kaikin tuomariäänin 3-0.

Raskaansarjan Tomi Honka, 24, on iskenyt tänä vuonna Pohjoismaiden mestaruuden ja otteluvoittoja peräti neljässä AIBA:n kalenteriturnauksessa. EM-kilpailut ovat Hongalle uran toiset. Helsinkiläinen on edustanut Suomea myös maailmanmestaruuskilpailuissa ja Euroopan Unionin mestaruuskilpailuissa.

Suomen joukkueen valmentajina toimivat Jarkko Pitkänen ja Veli Koota.

Lähde: Nyrkkeilyliiton tiedote