Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit päättyivät lauantaina Georgian Tbilisissä. Suomen mitalisaldoksi tuli 2 kultaa, 3 hopeaa, 1 pronssi ja 14 pistesijaa.

Viimeisenä kilpailupäivänä suomalaiset kisasivat vielä yleisurheilustadionilla. Saga Andersson oli 4:s seiväshypyssä (380), Teemu Hintsanen keihäässä 6:s (61,04) ja Elina Kinnunen 11:s (41,68). Tyttöjen viestijoukkue (Alexandra Niiranen, Viivi Lehikoinen, Ellinoora Karvinen, Nea Mattila) ylitti maaliviivan viidentenä ajalla 48,21. Poikien (Vesa Kittilä, Samuel Purola, Kalle Kompuinen, Eetu Melanen) viesti katkesi ensimmäisen vaihtoon.

– Yleisurheilujoukkue onnistui täällä Tbilisissä erinomaisesti. 24 urheilijaa oli mukana 28 lajissa ja saldona 5 mitalia (2-3-0) sekä pistesijoja peräti 13 (sijat 4.-8.). Finaaleissa oli mukana 20 urheilijaa sekä molemmat viestijoukkueet. Henkilökohtaisiin ennätyksiin venyi 10 urheilijaa hurjista olosuhteista huolimatta. Se kertoo siitä urheilullisuudesta, miten joukkueen jäsenet valmistautuivat kilpailuihinsa, yleisurheilun lajijohtaja Tapio Rajamäki kertoo Olympiakomitean tiedotteessa.

Suomen joukkueen johtaja Peter Brüll on tyytyväinen joukkueen esitykseen.

– EYOF -kisat menivät hyvin. Suomen lopputulos on kautta aikain toiseksi paras. Mitalitaulukossa olemme paras Pohjoismaa. Tärkeintä on kuitenkin se arvokas oppi mitä nämä nuoret ovat täällä saaneet kansainvälisistä kisoista ja etenkin kilpailemisesta kuumissa olosuhteissa, Brüll kertoo.

Seuraavat EYOF-kesäkisat järjestetään vuonna 2017 Unkarin Györissa.