Lontoon olympiahopeamitalisti Tuuli Petäjä-Sirén osoitti viihtyvänsä myös ensi kesän olympiavesillä mainiosti. Hän sijoittui Rio de Janeiron esikisojen RS:X-luokassa kahdeksanneksi.

Petäjä-Sirén ylitti torstain kymmenen parhaan mitalilähdössä maalilinjan kolmantena ja onnistui näin nousemaan lopputuloksissa yhden sijan.

Hän on ensi kertaa Riossa, joten tuntuma sen vaihteleviin olosuhteisiin löytyi nopeasti.

– Olen tietysti tosi tyytyväinen kisaan, sillä paikka on vaativa ja taso kova. Moni huippu jäi mitalilähdön ulkopuolelle, mikä kertoo aika paljon olosuhteista, suomalainen kertoi tiedotteessa.

Petäjä-Sirén purjehti regatan nousujohteisesti ja onnistui kahtena viimeisenä päivänä pysymään kärjen mukana lähdöstä maaliin.

– Pienet onnistumiset viikon mittaan kasvattivat itseluottamusta ja antoivat rohkeutta. Avotuulet ovat minulle vaikeita. Vielä pitäää treenata paljon, jotta pysyn kärjessä lähdöstä maaliin joka kelissä, Suomelle jo maapaikan 2016 olympialaisiin lunastanut Petäjä-Sirén kertoo.

Purjelautailija keskittyy seuraavat kahdeksan viikkoa MM-valmistautumiseen enimmäkseen kotimaassa harjoitellen.

– En tiedä vielä, palaanko Rioon talvella lainkaan, sillä olosuhteet ovat silloin niin erilaiset. Tämä reissu oli kaikin puolin mukava: oli hauska asua yhdessä muiden maajoukkuepurjehtijoiden kanssa ja tutustua ensi kesän maisemiin.

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote