Viikonloppuna alkavan lentopallon Mestaruusliigan yksi kovimmista suosikeista on viime kauden tuplamestari Kokkolan Tiikerit. Joukkue on pysynyt ytimeltään hyvin koossa, ja saanut muutamia hyviä täsmähankintoja. Tiikerit hankki Sammosta yleispelaaja Enderwin Herreran, Japanin liigasta libero Taichiro Kogan ja Ranskan liigan Lyonista yhdysvaltalaisen keskitorjuja Grayson Overmanin.

Päävalmentaja Tommi Tiilikainen ei kavahda suosikin asemaa.

– Olemme ehdottomasti ykkössuosikkeja. Olemme hallitsevia mestareita, ja mielestäni olemme suosikkeja jokaiseen otteluun, johon menemme, Tiilikainen täräyttää SuomiUrheilu-sivuston haastattelussa.

Millaista lentopalloa haluat, että joukkueesi pelaa tällä kaudella?

– Tärkeää on se, että ymmärrämme, mitä kentällä kannattaa lentopallon lakien mukaan tehdä. Se, mitä kerron pelaajille, on minun ideologiani lentopallosta. Ei ole oikeaa eikä väärää, mutta se on se, mihin minä uskon sydämestäni.

Mitä se ideologia sisältää?

– Hyvää syöttämistä ja vastaanottamista, hyökkäämistä ja helvetinmoista puolustamista ja hyvää varmistamista. Ei ole vain yhtä asiaa, vaan siitä löytyy koko paketti.

Tiilikaisen luettelemat asiat ovat todellisia lentopallon perusasioita, ja etenkin puolustamisen osalta siitä löytyy suorat yhtäläisyydet mm. Suomen maajoukkueen pelitapaan. Perusasioiden äärellä olemisesta huomautattaessa Tiilikainen lainaa maineikasta takavuosien koripallovalmentajaa.

John Woodenilla taisi olla sanonta, että ”fundamental things make the championship team.”

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen