Manse PP:n pelinjohtaja Sami Heikkinen: ”Jarruja nousun suhteen ei ole”

© Kuva: Juha Tamminen
Miten pärjää Leipzig ilman Werneriä Mestarien liigassa? Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Mistä tamperelainen urheilu tunnetaan. No tietysti jääkiekosta, eli kiakosta. Tappara tai Ilves. Mutta tämä vuosi on osoittanut, että myös muut lajit kiinnostavat manselaisia. Jalkapallo-Ilves on kerännyt komeita lukemia kotipeleihinsä Tammelaan. 5000 katsojan raja on mennyt kesän aikana rikki jo useamman kerran.

Yllättävämpi buumi löytyy pari kilometriä Tammelasta itään, saman verran Hakametsän jäähallilta pohjoiseen. Eli Kaupin piskuiselta pesäpallostadionilta. Toukokuussa Kaupissa oli 2778 henkeä seuraamassa kun Sotkamo ja Vimpeli taistelivat pisteistä Superpesiksessä.

Manse PP on joukkue, joka on monen tamperelaisen huulilla. Vielä vuonna 2009 seuran kausi miesten Suomensarjassa oli sanalla sanoen surkea. Kaikki 16 ottelua päättyvät tappioon ja tehtyjä juoksuja tuli vain 37. Nyt seura taistelee tosissaan pääsystä Superpesikseen.

Kempeleen Kiri vei suoran nousupaikan, mutta Manse PP:llä on vielä sauma. Karsintasarja Kankaanpään Mailaa vastaan on ennen viikonloppua tasatilanteessa 1-1.

– Olisihan se iso kynnys nousta Superpesikseen, mutta seurajohdonkaan mukaan jarruja nousun suhteen ei ole. Mutta ei se mikään katastrofi tamperelaiselle pesäpallolle ole, jos nousua ei nyt tule, Manse PP:n päävalmentaja ja pelinjohtaja Sami Heikkinen kertoo SuomiUrheilulle.

Keväällä seuran virallinen tavoite oli ylemmät pudotuspelit. Se tavoite on saavutettu jo viikkoja sitten.

– Alkukausi oli meille vaikea ja pudotuspeleihin pääsy teki tiukkaa. Mutta pelimme on kehittynyt sitä mukaa mitä pidemmälle kausi on mennyt. Tyytyväinen täytyy olla, että tässä vaiheessa olemme, Heikkinen painottaa.

Kaupissa otteluissa on käynyt väkeä toista tuhatta, mutta metelistä päätellen yleisöä voisi kuvitella olevan paljon enemmän. Tunnelma on ollut sanalla sanoen loistava.

– Kun neljä vuotta sitten tulin toimintaan, niin katsojia oli paikan päällä pari sataa. Nyt on parhaimmillaan ollut yli 1200 ja veikkaan että sunnuntaina voi mennä 1500 rikki, Heikkinen huomauttaa.

Vielä saa Heikkinen silti kaupungilla kulkea rauhassa.

– Ei ole ihmiset vielä suuremmin pysäytelleet. Mutta se on ollut hienoa huomata, että toimintaan on tullut parin viime vuoden aikana paljon sellaisia ihmisiä mukaan, joilla ei entuudestaan ole pesäpallotaustaa, Heikkinen kiittelee.

Jukka Malm


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.

Miten pärjää Leipzig ilman Werneriä Mestarien liigassa? Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!