Ex-huippuhiihtäjä haluaa yleisurheilun arvokisoihin

© Kuva: Getty Images
HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!

Hiihtoladut taakseensa jättänyt norjalainen huippuhiihtäjä Kristin Størmer Steira voitti viikonloppuna maansa maastojuoksumestaruuskilpailussa kultaa kuuden kilometrin matkalla. Huippukuntoinen Steira harkitseekin osallistumista tulevaisuudessa yleisurheilun arvokisoihin.

– Asia on pyörinyt mielessä. Olisi hauskaa käydä jossain sellaisissa arvokisoissa, jossa en ole vielä käynyt. Uskon sen oleva mahdollista jos vain päätän niin, Steira kertoo täkäläiselle TV2:lle voittonsa jälkeen.

Viime vuonna Steira juoksi 10 000 metrillä Norjan mestariksi ajalla 33.40. Se on 20 sekuntia EM-kisojen rajaa hitaammin. EM-kisat käydään Amsterdamissa heinäkuun alussa. Steiralla ja muilla kisoihin mielivillä on kesäkuun loppupuolelle asti aikaa rikkoa raja. Sen hän uskoo alittuvan, mikäli treenaa enemmän juoksu mielessä.

EM-kilpailujen ohjelmassa on ensimmäistä kertaa myös puolimaraton.

– En ole vielä miettinyt mitään aikoja, enkä ole koskaan juossut asfaltilla niin pitkään. En kuitenkaan ole sulkenut sitä vaihtoehtoa pois, että juoksisin useamman matkan numero rinnassa ensi vuonna, Steira sanoo.

Hiihtourallaan Steira voitti olympialaisissa viestikultaa ja yhden henkilökohtaisen pronssin. MM-kisoissa nainen voitti kolme viestikultaa ja yhden pronssin. Henkilökohtaisilla matkoilla palkintokaappi täyttyi kahdella hopealla ja kahdella pronssilla.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!