Kouvolan Hiihtoseuran Mona-Liisa Nousiainen ja IF Minkenin Toni Ketelä olivat voittajat maastohiihdon kotimaisen kilpailukauden avanneessa Suomen Cupin sprintissä Vuokatissa. Nousiaisen jälkeen Katri Lylynperä ja Anne Kyllönen veivät seuraavat sijat, miesten puolella kakkonen oli Juho Mikkonen ja kolmas Ristomatti Hakola.

Perinteisen sprintissä ensimmäisenä miesten kilpailun maaliin tullut Matias Strandvall pudotettiin kuudenneksi, tuomarineuvoston päätöksen syynä oli estäminen tilanteessa, jossa Ville Nousiainen kaatui.

Mona-Liisa Nousiainen oli ykkönen jo karsinnassa ja jatkoi vakuuttavasti loppuun asti. Voitto tuli selvällä erolla muihin.

– Hyvä kisa oli. Tästä sai semmoisen potkun, että tietää asioiden menneen ihan hyvin. Vaikka viime viikolla on ollut lihaksistossa vähän väsymystä ja viretilanne ei ole paras mahdollinen, niin tietää asioiden olevan ihan hyvin. Minulla ovat leirit olleet aika kovia tehojaksoja. Nyt on ollut enemmän aerobista jaksoa alla, ettei syödä vielä kaikkea tehoa, mitä kropasta lähtee, Nousiainen sanoi.

Ketelä ehti jo onnitella seurakaveriaan Strandvallia voitosta, kunnes nousikin itse voittajaksi. Loppusuorataisto miesten finaalissa olikin tiukka.

– Vedettiin loppuun asti sen, mitä pääsi. Se on sitten juryn päätös, mitä takana on tapahtunut (Nousiaisen kaatuminen ja lopulta Strandvallin hylkäys). Oma taktiikka oli, että loppuun kaikki paukut, se on minun valttikorttini. Tänään loppui vähän matka kesken. Vähän horjahdin maalisuoran alussa, meni siinä vähän vauhteja. Erittäin positiivisin mielin kauden avauksesta. Oli ihan selkeä, että tassulla lähdetään. Aika-ajon jälkeen oli selvää, ettei tarvitse miettiä pitoja ollenkaan, Ketelä sanoi.

Naisten kilpailussa kakkoseksi hiihtänyt Katri Lylynperä oli iloisesti yllättynyt, vaikka finaalipaikka olikin tavoitteena ennakkoon.

– Podium oli pienoinen yllätys. Oli vähän sellaiset fiilikset, että josko kuitenkin kulki, mutta toinen vaihtoehto oli se, ettei pääse mihinkään. Näköjään olen ihan hyvin (Val Senalesin-)leiristä palautunut, ja kulki ihan hyvin”, tälle kaudelle Vuokatti Ski Team Kainuun väreihin siirtynyt Lylynperä sanoi.

Myös Juho Mikkosen leiri Val Senalesissa onnistui hyvin, mutta finaalissa häntä harmitti oma taktinen mokansa.

-Taktisesti meni ihan pieleen. Jäin toiseen nousuun liian kauas, se oli oma taktinen moka. Ensimmäinen kova harjoitus lumella, niin oli vähän hakemista, hyvästä harjoituksesta iloinnut Mikkonen tuumi.

Suomen Cup jatkuu sunnuntaina viesteillä, jotka myös hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote