Lentopallon suurturnauksen isännät selvillä vuosille 2017-2018

© Kuva: Getty Images
Liigassa HIFK ottaa mittaa KooKoosta! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Lentopallon lasten ja nuorten suurturnaus Power Cup järjestetään vuonna 2017 Vantaalla ja 2018 Kuopiossa. Lentopalloliiton hallitus teki päätöksen kisapaikoista kokouksessaan Helsingissä keskiviikkoiltana. Power Cup kiertää eri puolilla Suomea ja se kerää useita tuhansia nuoria lentopalloilijoita neljän päivän ajaksi yhteen paikkaan pelaamaan lentopalloa ja pitämään hauskaa.

Viime kesänä Vaasassa oli mukana 874 joukkuetta ja noin 7000 pelaajaa. Osanottoennätys on vuodelta 2007 Lahdesta, missä oli 951 joukkuetta ja yli 7500 pelaajaa. Seuraava turnaus järjestetään Hämeenlinnassa 9.-12.6.2016.

Seitsemän pääkaupunkiseudun lentopalloseuraa haki Power Cupia yhteisvoimin Vantaalle, Myyrmäen urheilupuistoon. Hakijoina olivat Korson Veto, Vantaan Lentopallo ja Keimolan Kaiku Vantaalta, PuMa-Volley ja Naarasleijonat Helsingistä, Blues Volley Järvenpäästä ja Espoon Lentis.

– Hienoa että turnaus saatiin pääkaupunkiseudulle. Meidän kaikkien seuraihmisten mielestä on erittäin tärkeää, että lentopallo pysyy pääkaupunkiseudun kartalla, kun neljäsosa suomalaisista asuu täällä, Korson Vedon puheenjohtaja Ari Koskenoja sanoo.

– Lentopallo on suosioonsa nähden liian pienessä asemassa pääkaupunkiseudulla. Pääkaupunkiseudun seurat tarjoavat erinomaisen vaihtoehdon tuoda Power Cup ja junnulentis maan tiheimmin asutulle alueelle, Lentopalloliiton tapahtumapäällikkö Päivi Harri sanoo.

– Pääkaupunkiseudun kasvu jatkuu tasaiseen tahtiin ja myös alueen seurojen toiminta on hyvässä nosteessa. On siis ilo tuoda powerilaiset Vantaalle, Myyrmäen urheilupuiston erittäin hyviin olosuhteisiin. Vaikka ollaan keskellä kaupunkialuetta, julkinen liikenne toimii mainiosti ja antaa monenlaisia mahdollisuuksia liikkua muutenkin kuin kenttien ja majapaikan välillä.

– Kuopiolla on vahvat perinteet lentiksessä ja paljon kokemusta hyvistä tapahtumajärjestelyistä. Puijo Wolley Juniorit on tehnyt pitkäjänteistä valmistelutyötä jo usean vuoden ajan ja heillä on vahvat suunnitelmat hyödyntää Power Cup myös junnupelaajamäärän kasvattamisessa. Leppoisa itäsuomalainen meininki takaa varmasti hienoja hetkiä niin kentille kuin niiden ulkopuolelle, Harri sanoo.

Vantaalla Power Cupia ei ole aiemmin nähty, mutta Kuopiossa turnaus on järjestetty kerran, vuonna 1987, silloin Yhteispeli-turnauksen nimellä. Joukkueita oli silloin mukana 121.

– Hyvältä tuntuu, että Power Cup saatiin tänne. Koko seura on ollut kiinnostunut siitä, että koska se saadaan. Me olemme vuosikaudet tehneet paljon työtä junioripuolen kanssa ja toivotaan, että Power Cupin ansiosta yhä enemmän junnuja tulee mukaan, Puijo Wolley Juniorien toiminnanjohtaja Nina Pirskanen sanoo.

– Turnauksen järjestelyihin kutsutaan muitakin seuroja ja toivotaan, että näiden naapuriseurojen toimintaa saadaan myös piristymään. Täällä on paljon seuroja, joilla on pitkät, hienot perinteet.
Kuopiossa pelikentät tulevat Puijon urheilualueelle ja Kuopio-hallin ympäristöön.

Power Cup on perinteisesti kiertänyt Lentopalloliiton viidellä alueella vuorotellen, mutta vuodesta 2019 alkaen tästä kierrosta luovutaan ja Power Cupin järjestämistä voivat anoa seurat mistä tahansa päin Suomea.

– Vaikka alueellisesta kierrosta luovutaan, turnausjärjestäjää valittaessa huomioidaan lentopallon valtakunnallinen laajuus, ja Power Cup tulee jatkossakin kiertämään eri puolilla Suomea. Säännöllisen kierron lopettamiseen vaikuttivat muun muassa seuroilta enenevässä määrin tulleet kyselyt mahdollisuudesta anoa Power Cupia seuran tai kaupungin juhlavuoden tapahtumaksi.

– Kiinnostusta Power Cupin järjestämiseen tuntuu löytyvän, kyselyjä kriteereistä ja seuraavasta vapaasta vuodesta on jo nyt tullut mukavasti, vaikka haku vuodelle 2019 ei ole vielä edes auki

Lähde: Lentopalloliiton tiedote

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!

Liigassa HIFK ottaa mittaa KooKoosta! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!