Nelinpelin 2000-luvun kiistatta menestykseikkämmän parivaljakon Bob ja Mike Bryanin yhteispeli on osoittanut haavoittuneisuutta kuluvalla tenniskaudella.

Bryanin veljekset tunnetaan yhdenkäden rystyistään ja hyökkäävästä pelityylistä. Mike on oikeakätinen, kun taas Bob pelaa vasemmalla kädellä. He hyötyvät siitä kentällä nopeassa nelinpelissä.

Veljesten ylivoima on ollut murskaavaa viimeiset 15 vuotta. Ensimmäisen turnausvoiton ammattilaisina he saavuttivat vuonna 1998 ollessaan 19-vuotiaita. Kaksikon ansioluetteloon lukeutuu yhteensä 109 yhteistä turnausvoittoa: merkittävimpinä 16 Grandslam-titteliä ja olympiakulta vuoden 2012 Lontoon kisoista.

Tänä vuonna, 143 perättäisen viikon jälkeen, he tippuivat ensimmäiseltä sijalta, kun brasilialainen nelinpelipelaaja Marcelo Melo ohitti veljekset yllättäen. Siihen on syynsä.

Viimeiset viisi turnausta he ovat tuskailleet oman pelinsä kanssa, heillä on niistä kasassa vain kaksi otteluvoittoa viiden hävityn ottelun ohella. He eivät ole myöskään saavuttaneet yhtään Grandslam-turnausvoittoa kuluvalla kaudella. Kuluvana syksynä Bobin ja Miken tulokset ovat olleet muuta kuin ensiluokkaisia.

Veljesten peli on perustunut jo pitkään aktiiviseen pelityyliin – hyvään liikkumiseen ja räjähtävään voimaan. Ikää heillä on jo 37 vuotta, joten sillä saattaa olla vaikutusta menestymiseen. Vuosia ei todennäköisesti tule olemaan rajoittamattomasti edessä.

Lontoossa on tällä hetkellä käynnissä maailman kahdeksan parhaan nelinpeliparin maailmankiertue-finaaliturnaus. Tuleva viikko näyttää, pystyykö Bryan/Bryan ponnahtamaan takaisin voittojen tielle.

Olli Vainio

Twitter: @Vainio_Olli