Lentopallomaajoukkue kohti olympiakarsintoja – ”Jäi sopivasti hampaankoloon”

© Kuva: Getty Images
Torstaiyönä Vegas ja Chicago askissa! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Lentopalloliitto ja lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo solmivat pitkän jatkosopimuksen, joka koskee vuosia 2017-2020. Nykyinen sopimus kattaa vielä vuoden 2016. Uusi sopimus kattaa koko seuraavan olympiadin aina Tokion kesäolympialaisiin saakka.

– Hirveän iloinen olen ja tietysti kiitollinen Lentopalloliitolle, Sammelvuo kiitteli Lentopalloliiton tiedotustilaisuudessa.

– Iso juttu oli se, miten kova halu ”Köpillä” on kehittyä. Sen takia ratkaisu oli helppo, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Keijo Säilynoja perusteli.

Sopimus on muotoa 2+2 vuotta ja siinä on myös pykälä, joka mahdollistaa Sammelvuolle myös seurajoukkuevalmentamisen.

– Milloin sen ajankohta on, sitä en tiedä. Kiire ei ole lähteä seurajoukkueeseen.

Suomi selvisi EM-kisoissa alkulohkosta jatkoon, mutta tie katkesi pudotuspeleissä suoraan kolmessa erässä Italiaa vastaan. Sammelvuon mukaan kisoista jäi kuitenkin paljon käteen sekä pelillisesti että kentän ulkopuolelta.

– Olisimme voineet pärjätä paremmin. Yksi isoimmista asioista oli kuitenkin se, miten ihmiset puhuvat lentopallosta urheilukulttuurin viejänä. Varsinkin kun viime aikoina on ollut paljon negatiivista uutisointia, niin olemme tuoneet ihmisille hienoja kokemuksia. EM-kisat olivat erittäin hieno ajanjakso, josta jäi sopivasti hampaankoloon. Meillä on aina mahdollisuus voittoon, oli vastassa ketä tahansa.

Suomi pelaa tammikuun alussa olympiakarsinnoissa samassa lohkossa Venäjän, Ranskan ja Bulgarian kanssa. Lohkon taso on äärimmäisen kova. Venäjä on hallitseva olympiavoittaja, Ranska hallitseva Euroopan mestari ja Bulgariakin sijoittui EM-kisoissa neljänneksi.

– Se on meille tämän olympiadin tärkein tapahtuma. Ennen joulua kokoonnumme yhteen ja tsekkaamme pelaajien tilanteet. Valmistautuminen on sillä tavalla helpompaa, että pelaajat ovat pelirytmissä. Joulu levätään ja otetaan vähän etäisyyttä lentopalloon ja tapaninpäivän jälkeen kokoonnumme taas.

Joukkueeseen on luvassa uusia tuulia. Olli Kunnari on ilmoittanut, ettei ole käytettävissä. Urpo Sivula taas on pitkään sivussa loukkaannuttuaan EM-kisoissa.

– Tuskin mitään radikaaleja muutoksia tulee. Joukkue muotoutuu lähiaikoina, ja pientä vaihtuvuutta on. Keskitymme täysillä tekemään niiden kanssa keitä meillä on.

Olympiakarsinnoissa kolme alkulohkon ottelua pelataan tiiviiseen tahtiin kolmessa päivässä. Ottelujen paikkana toimii yksi Berliinin isoimmista sisähalleista, Max-Schmeling-Halle.

– Halli on mahtava. Mahtavat ja kovat pelit tulossa.

Sammelvuo analysoi myös Suomen lentopallon yleistä tilaa ja korostaakin, että maajoukkueen ulkopuolella tapahtuvaa toimintaa ei tule unohtaa. Lentopallon Mestaruusliigassa suurin osa valmentajista on ammattilaisia, mikä on erityisen tärkeää menestymisen kannalta. Olli-Pekka Ojansivun kaltaisia tarinoita pitää saada lisää.

– Meidän pitää tehdä tietyissä tilanteissa valintoja. Meillä on Kuortaneella maailmanluokan harjoitusolosuhteet. Kaikki eväät on menestymiseen. Meidän pitää saada enemmän pelaajia huippusarjoihin. Jos pelaat parhaissa sarjoissa, niin se päivittäisen tekemisen taso on paljon kovempi, mitä meidän Mestaruusliigassa.

Pelipaikkakohtaisesti Suomen passaritilanne on mielenkiintoinen. Sammelvuon mukaan uusia kykyjä on tulossa.

– Se on haastava pelipaikka. Meillä on uskoakseni tulossa haastajia, joilta toivon isoa vastuunottoa. Meillä ei ole sitä massaa kuitenkaan niin mielettömästi. Sukupolvenvaihdos ei ole automaatio, joka vain tapahtuu tiettyyn aikaan. Toivon, että terve kilpailu pysyy.

Joonatan Hakala, Helsinki
Twitter: @JoonatanHakala


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.

Torstaiyönä Vegas ja Chicago askissa! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!