Helsinki International Porsche Horse Show päättyi toissaviikonloppuna (22.-25.10.) suotuisissa merkeissä. Lähes koko viikon täyttänyt monipuolinen ohjelma huipentui sunnuntaina pääluokkaan Longines FEI World Cupiin.

Täyden Helsingin Jäähallin innokkaalle yleisölle tarjottiin huippuratsastusta parhaimmillaan, huikean jännittävä ja vauhdikas kolmentoista ratsukon uusinta, jonka voiton nappasi Sveitsin Romain Duguet. Yleisön suursuosikki, 19-vuotiasta britti Jessica Mendoza sijoittui toiseksi. Hänen perässään oli iso liuta maailman tunnetuimpia ratsastajia. Viime vuoden voittaja ja kevään maailmancupin finaalin voittaja Steve Guerdat joutui tyytymään neljänteen tilaan jääden voittajalle ajassa vain 0,76 sekuntia. Väliin mahtui kolmanneksi sijoittunut maailmanlistan kolmonen Daniel Deusser.

Sunnuntain maailmancup oli luonteva huipentuma monipäiväiselle ja laadukkaalle hevostapahtumalle. Tämän vuoden Porsche Horse Show oli yksi parhaimmista kautta aikojen – The Best Edition, kuten moni kävijä totesi.

Suomalaiset menestyivät Anna-Julia Kontion ja kouluratsastaja Eevamaria Porthan-Broddellin johdolla hyvin saavuttaen voittoja ja hyviä sijoituksia kansainvälisissä luokissa.

Päänäytökset täyttivät Jäähallin ääriä myöten, kuten myös suosittu Lasten Näytös. Huippuratsukot, harrastekilpailijat, upeat show-esiintyjät ja laajennettu ravintolamaailma tarjosivat kävijöille iloisia ja jännittäviä hetkiä ja nostattivat hymyn huulille. Viikko oli täynnä suuria tunteita, iloa ja myös yksittäisiä pettymyksiä tai luopumisen tuskaa, kun kaksi kansainvälisen tason kouluhevosta jätti jäähyväiset kisa-areenoille.

Uudet Ladies Night ja 4YourHorse -foorumi kiinnostivat laajoja joukkoja. Tapahtuman houkuttavuudesta kertoo se, että paikalla nähtiin entistä useampia muiden alojen julkkiksia ja hevosalan ulkopuolisia kävijöitä. Hevosten valtaama Jäähalli oli viikon ajan ”the place to be”.

Porsche Horse Show säilytti asemansa maamme suurimpana vuosittaisena sisäareenoiden urheilutapahtumana. Sen puolesta puhuu myös kokonaispalkintopotti 450 000 euroa, jonka vertaista ei ole tällä hetkellä jaossa missään muussa vuosittaisessa suomalaisessa urheilutapahtumassa. Kävijöitä oli tapahtumaviikon aikana yhteensä 44 520. Määrä on samaa luokkaa kuin vuotta aiemmin. Porsche Horse Show järjestetään ensi vuonna Jäähallissa 20-23. lokakuuta.

Lähde: Helsinki Horse Show’n tiedote.