Suomalaispurjehtija mitali mielessä MM-kilpailuihin

© Kuva: Getty Images

Omanissa Al Mussanahissa tapahtuu jälleen purjehduksen saralla. Huomenna perjantaina käynnistyvät Laser Radial –luokan MM-kilpailut, joissa Suomea edustavat Tuula Tenkanen ja Monika Mikkola.

Tenkasella on mielessä mitali MM-kilpailuista, Mikkola on hakemassa kokemusta tulevaisuuteen vasta toisista aikuisten arvoikisoista, missä hän on osallisena.

Jo olympiapaikan Rioon lunastanut Tenkanen on treenannut Omanissa jo reilun viikon verran. Kaikki tuntuu tällä hetkellä olevan purjehduksen puolella kunnossa, joten onnistuessaan hän purjehtii maailman kärjessä.

– Kyllä mitali on se pitkän tähtäimen tavoite, mutta edessä on pitkät kisat, joten päivä kerrallaan on mentävä ja joka päivä hoidettava homma hyvin, Tenkanen pohti torstaina vesitreenien jälkeen.

Kelien suhteen Tenkasella ei ole toiveita, kaikki kelit käyvät.

– Lyhyet tai pitkät kisat, kova tai kevyt keli, kaikissa on osattava purjehtia, jos meinaa kärkeä tavoitella, hän toteaa.

Tuuliolosuhteet ovat vaihdelleet melkoisesti viikon aikana, joten luvassa voi olla lähes mitä keliä tahansa.

Monika Mikkola hakee MM-kilpailuista arvokasta kokemusta. Nuori nainen ei ota paineita tavoitteista, mutta aikoo keskittyä erityisesti lähtöihin.

– Aika chillisti lähdetään huomiseen, Mikkola hymyilee.

– Olen tehnyt aika paljon nyt töitä, että lähdöt saataisiin kuntoon, joten se on täälläkin tavoitteena, hän jatkaa.

Edessä on pitkä kuusipäiväinen kisa ja 12 lähtöä. Tiistaina urheilijoilla on lepopäivä, mikäli purjehduksia on saatu vietyä suunnitelmien mukaan eteenpäin.

Lähde: Suomen purjehdus ja veneily ry:n tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.