Suomen käsipallomaajoukkueen ykkösmaalivahdiksi on noussut Mikael Mäkelä. Kotimaisessa SM-sarjassa Dickenin riveissä Mäkelä valittiin lokakuun pelaajaksi.

Lauantaina on edessä MM-karsintaottelu Itävaltaa vastaan.

– Se on varmasti kova. He pelasivat meitä vastaan täällä viime syksynä ja hävisivät kolmella maalilla. He tietävät, että meillä on täällä mahdollisuudet yllättää, jos he tulevat takki auki. He yrittävät varmasti heti alussa näyttää, että ei Suomi-pojan tarvitse edes yrittää. Se nähdään sitten, miltä se näyttää, sanoi Mäkelä SuomiUrheilu-sivustolle.

Mitä mieltä olet omasta pelistäsi viime viikonlopun Italia-tappiossa?

– Siinä on pientä parantamisen varaa, mutta nyt myös maaotteluihin on tullut rauhallisuutta. Olen huomannut pelanneeni hieman hermostuneena. Italiassa pystyin pelaamaan jo aika rauhallisesti.

Meneekö osa aiemmista esityksistä siis jännityksen piikkiin?

– Ehkä vähän, ja kokemattomuuskin on näkynyt. En ole vielä päässyt liikoja pelaamaan maaotteluissa. Olen ollut tähän saakka kakkosmaalivahtina.

Tuore päävalmentaja Kaj Kekki on tuonut maajoukkueen pelaamiseen paljon uutta. Aggressiivinen puolustus on näkyvin asia uudenlaisessa pelaamisessa.

– Lähtökohta on se, että vastustaja ei pääsisi heittämään hyvin, mutta tietenkin virheitä sattuu aina. heittoja voi tulla lähempääkin ihan kuuden metrin sisältä, jos joku jää hieman jälkeen. Heitot eivät tule nyt niin yksinkertaisesti vaan joka puolelta. Ennen heitot tulivat aika tietyistä paikoista, sanoo maalivahti Mäkelä.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen