Espoolainen GFT jatkaa ensimmäisenä joukkueena futsalin Suomen Cupin neljän parhaan joukkueen lopputurnaukseen Tampereelle. Joukkue haki voiton Cupin yllätysjoukkue Alastaron Urheilijoista todellisen trillerin jälkeen. Kolmella maajoukkuepelaajalla vahvistettu GFT marssi jatkoon vastan jatkoajan jälkeen lukemin 10-9. Varsinainen peliaika päättyi luvuin 7-7.

GFT siirtyi ottelussa johtoon viiden peliminuutin jälkeen Pekko Rosenbergin maalilla. Täyden Alastaro-hallin riemuksi AU iski seuraavat kaksi maalia Ilari Mettälän toimesta. Maajoukkuepelaaja Miika Hosio kuittasi johtomaalin kuitenkin välittömästi. Joukkueista AU oli kuitenkin se, joka siirtyi puoliajalle johdossa. Ensin Jani Luoma pommitti pallon etuyläkulmaan 17. minuutilla ja heti perään Mikko Mäkelä pääsi siirtämään AU:n 4-2-puoliaikajohtoon Tuomas Happosen väkevän esityön jälkeen.

Pukukopista tuli kuitenkin sisuuntunut GFT ja etenkin alastarolaiskatsojien hampaissa ollut Panu Autio pääsi loistamaan. Ensin nappisyöttö Hosion maaliin ja heti perään Autio tuo itse ottelun tasoihin vain kahdessa minuutissa. Viisi minuuttia tästä ja Jarkko Reinikka siirtää GFT:n jo johtoon. Sinnikäs AU ei tästä kuitenkaan häkeltynyt vaan Mettälä tasoittaa pelin samalla minuutilla.

Maali lisää Alastaron nuoren joukkueen itseluottamusta silmissä ja huikeassa vireessä ollut Mettälä pommittaa AU:n takaisin johtoon 6-5 29.minuutilla. Seuraavat kaksi maalia tekee kuitenkin GFT, kun Hosio täydentää hattutemppunsa ja myös Jaso Oksanen onnistuu vihdoin lukuisten epäonnistuneiden yritysten jälkeen. Tasoitusmaalia ei tarvitse odottaa kuitenkaan pitkään, sillä Mettälä iskee viininpunaisten seitsemännen kymmenen metrin rankkarista vasempaan yläkulmaan. Loppuminuutit ovat GFT:n hallintaa, mutta tiiviinä neliönä pelannut AU taistelee itsensä urheasti jatkoajalle.

Jatkoajalla AU siirtyy välittömästi johtoon, kun Mettälä pamauttaa illan kuudennen osumansa. Seuraavat kolme maalia iskee kuitenkin rutinoituneempi GFT, kun Reinikka osuu kahdesti ja Lasse Lind kertaalleen. Alastaro hakee lisämaaleja vimmatusti kotiyleisön tuella, mutta onnistuu vain kaventamaan, kun Mettälä iskee pelin seitsemännen maalinsa maajoukkuemaalivahti Antti Koivumäen selän taakse. AU ei kuitenkaan onnistu tuomaan peliä enää tasoihin, vaan joukkueen kohtalona on pudota Cupista hienon taistelun jälkeen.

Kokonaisuutena liigajoukkue GFT hallitsi pelitapahtumia, kun taas Turun piirin Kakkosessa pelaava AU hyökkäsi kliinisesti vastaan. Ottelutilastot löytyvät täältä.

Cupin lopputurnaus pelataan 23.-24. tammikuuta 2016.